Lørdag var det igjen tid for studentenes årlige badekarpadling på Nidelven, for 37. gang.

Om lag 30 deltakere fordelt på et titalls mer eller mindre flytedyktige farkoster konkurrerte i kategoriene «fartskar» og «showkar».

I «showkar» skulle studentene padle fra bysiden og over mot Samfundet, og tilbake igjen. På Samfundet-siden måtte de plukke med seg flest mulig dunker, og ta dem med tilbake til dommerne.

Været bedre enn fryktet

- Hvem som vinner avgjøres ut fra flere kriterier, som tid, hvor mange dunker de får med seg og showfaktor, forklarer Øivind Aabye, Tollef Hjermann, Andreas Aarseth Langli og Håvard Lindholm i dommerpanelet.

Arrangør Oskar Strandaas Sjøgren fryktet i forkant det dårlige været, med regn og sterk vind, men sier at alt har gått på skinner.

- Det har gått veldig bra. På grunn av de dårlige værmeldingene var vi veldig usikre, men været er mye bedre enn forventet, sier han.

Dialog om sikkerhet

Da adressa.no var på Marinen, var det både oppholdsvær og god stemning på gressmatta ved Nildelvens bredd. Noen hundre tilskuere hadde møtt opp for å heie de ulike lagene i mål.

Flere båter er beredskap ute på vannet, og politi og ambulanse er til stede. Politiet gjennomførte også alkotest i forkant av konkurransen.

Sjøgren sier de har hatt en tett dialog med politi, Røde Kors og Brann- og redningstjenesten.

- Vi har hatt en god dialog, og har forberedt oss godt. Dette går bra, sier han.

Taj Maskin satset alt

En av de første i mål var flåten Taj Maskin med fem førsteårstudenter forkledd som oljesjeiker om bord.

- Det gikk veldig bra, jubler en andpusten Kristin Landsem.

- Vi satset alt på å vinne og har god tro på seier, sier Landsem.

Like bra gikk det ikke med flåten Gjøkeredet, som til slutt måtte slepes inn til elvekanten. Eller Medisin som såvidt klarte å karre seg i land.

Åpne for bestikkelser

Dommerne skrøt også av Taj Maskin.

- Det har vært veldig mye bra. Taj Maskin hadde et godt og gjennomført tema, det vektlegges mye. Et av de andre lagene kom med Kvikklunsj, det teller også positivt, sier Øivind Aabye.

- Så dere er åpne for bestikkelser?

- Ja, det er klart. Det er også viktig at man klarer å lage liv blant publikum på elvekanten. Der var det andre lag som utmerket seg, sier Aabye.

- Akseptabel risiko

I 2012 kunne det gått alvorlig galt da student ble fanget under en veltet flåte under arrangementet. Arrangørene tok lærdom av hendelsen. Det ble innført nye regler, og knyttet tette bånd både til politi og brann- og redningstjeneste.

Innsatsleder Per Ivar Olsen i politiet er fornøyd med årets gjennomføring.

- Det har gått veldig bra. Arrangementet har fått noen rammer som gjør at det er gjennomførbart, og med en risiko som kan håndteres, sier han.

Olsen skryter av arrangørene. Han mener deres selvpålagte regler ble fulgt til punkt og prikke.

Bankett i kveld

- Det har vært et godt samarbeid mellom arrangøren, politi og brann- og redningmannskaper over tid. Og det vi ble enige om, er blitt fulgt i dag. Det gjør dette til et godt arrangement med en risiko som kan aksepteres, sier Olsen.

Endelig punktum for Badekarpadlingen 2014 settes med en bankett på Hotell Prinsen i kveld.

Der vil det bli annonsert vinnere av de ulike konkurransene, og delt ut priser.

- Vi satset alt på å vinne og har god tro på seier, sier Kristin Landsem på Taj Maskin. Foto: RUNE PETTER NESS