Over 100.000 mennesker har til nå sett tidenes dyreste norske familiefilm, viser tall på filmweb.no.

Det skriver aftenposten.no

Det endelige tallet for selve åpningshelgen ble 96.072. Dermed er det den beste åpningshelgen på norske kinoer i år, like foran «Doktor Proktors prompepulver», som endte på 92.838.

Kostet 50 millioner

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama er regissert av John Andreas Andersen og Lisa Marie Gamlem, basert på et manus av Lars Gudmestad, og har kostet 50 millioner kroner å lage.

LES ANMELDELSEN: Hiv o' hoi i pent farvann

Norsk filminstitutt står for 15,3 millioner kroner av investeringene. Med på laget er også Walt Disney Company. Salgsagent er tyske Sola Media som har forhåndssolgt filmen til over 70 land. Salgene er nesten utelukkende skjedd på basis av en fem minutter lang promofilm.

Produsent Frederick P. N. Howard har tidligere bekreftet at selskapet opererte med billettestimater på rundt 300.000-350.000 i søknaden til Norsk filminstitutt om såkalt markedsstøtte.

- Kjempestolt

Howard er naturligvis storfornøyd med sjørøvernes første tokt.

- Jeg er kjempeglad og kjempestolt på vegne av meg selv og de tre andre produsentene, og i tillegg er jeg utrolig glad for at vi har med oss så flinke folk fra Disney til å distribuere denne filmen, sier Howard, som legger til at han tror samspillet med Disney har hjulpet besøkstallene dit de er.

Åpningshelgen ble likevel omtrent som forventet, ifølge produsenten, som ikke tør gjette hva dette vil si for de endelige besøkstallene.

- Det vi kan si er at dette er en noe større åpningshelg enn Doktor Proktor, Knerten gifter seg og Reisen til julestjernen. Disse strakk seg til slutt til mellom 300.000 og 450.000, så nå får vi bare håpe at publikum liker filmen like godt som kritikerne, og går og ser den, sier Howard.

Kaptein Sabeltann (Kyrre Haugen Sydness) og Langemann (Odd-Magnus Williamson) ankommer Abra havn med skuta Den Sorte Dame i Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Åpningshelgen har vært innbringende for de to. Foto: Storm Films/Walt Disney