Wasnt born to entertain

But I can't be tamed

Is there something about me

Are they talking about me

Slik starter tittelkuttet på dette mini-albumet. Åtte låter klokker inn på under 15 minutter, kvaliteten kan kanskje kalles varierende, men «People» er både blant de beste låtene og sterkeste tekstene kultfenomenet Arvid Sletta har levert.

Den starter med ham alene klimprende på gitar, men går over i et mer kompakt lydbilde - med gode bidrag fra medmusiker og produsent Anders Sinnes.

Albumet «People» er godt komponert. Fire minilåter, vi kan vel kalle dem Sletta-statements, den korteste er på 19 sekunder, får sin kontrast i to gode poplåter, «People» og den rørende optimistiske «The Sun Is Shining», samt to overraskende coverlåter. Countrysvisken «Goodnight Irene» (med Roar Øien på smektende pedal steel) og Sir Douglas Quintets sekstitallsklassiker «Mendocino» ville kanskje ikke ha overbevist Idol-juryen, men fenger absolutt meg.

Albumet er ikke på høyde med fjorårets utgivelse fra Sletta & Co, men formtoppen forlenges- og vi får igjen bevis for at han tross håndverksmessige begrensninger er en artist med genuin personlig nerve, en kunstner.

Sletta har grunn til å være en takknemlig for måten han blir ivaretatt av Sinnes og andre gode hjelpere som har løftet ham opp de siste årene. Men takknemligheten bør gå begge veier.