De får 600 000 kroner mer å rutte med neste år, noe som tilsvarer en økning på 18 prosent.

- Dette er en svært god økning og helt klart en jubeldag for oss, sier daglig leder for Trondheimssolistene, Steinar Larsen.

Kan bygge videre

- Dette tyder på at vi jobber bra i det sporet vi er inne i, noe vi skal bygge videre på. Mer å rutte med gjør at vi kan styrke produksjonen vår ytterligere.

Larsen tror det var et smart trekk at kulturminister Thorhild Widvey kom på besøk i forbindelse med Trondheimssolistenes 25-års jubileum i fjor.

- Hun kom hit like etter at hun ble innsatt og fikk se hva vi holdt på med. Vi får det til å yngle, og satser både internasjonalt og i egen region. Det er mangfoldet i Trondheimssolistene som er interessant. Vi reiser over hele verden samtidig som vi har et utstrakt samarbeid med kulturskolene her hjemme.

- Blir det feiring i dag?

- Hehe, orkesteret sitter på bussen til Åndalsnes, og jeg har akkurat tatt meg en kopp te med ekstra sukker. Nei, vi feirer ikke med offentlige midler, men dette er uansett svært hyggelig, sier Larsen.

Stolt av Trondheimssolistene

Kommunalråd Merethe Baustad Ranum (H) er både stolt og glad for at regjeringen har bevilget en betydelig økning til Trondheimssolistene.

- Det er et flott orkester som i tillegg til å glede mange mennesker med sin musikk, også er en viktig ambassadør for Trondheim kommune. De har stor internasjonal suksess, noe som er viktig for vår region, sier Ranum og understreker at budsjettøkningen er en stor anerkjennelse av det de gjør kunstnerisk.

- Det er det så hyggelig at Trondheimssolistene blir lagt merke til av flere, sier Ranum.