Det presiserer styret i en pressemelding onsdag kveld.

Det betyr at de aktivitetene ved Rock City og prosjekter som Bandwagon arrangementsledelse er involvert i, vil gå som planlagt.

Skuffet

Styret innkalte til et ekstraordinært styremøte etter at regjeringens forslag til statsbudsjett sendte sjokkbølger til Namsos: Kulturminister Thorhild Widvey mener Rock City er et kommunalt anliggende, og kutter derfor to tredjedeler av statsstøtten på seks millioner kroner for neste år.

- Styret er svært overrasket og skuffet over det dramatiske forslaget fra regjeringen. Kulturministeren har i dag begrunnet forslag med at behovet for en nasjonal funksjon ikke lenger er til stede, og at selve ideen bak Rock City AS ikke lenger kvalifiserer til statsstøtte. Styret er naturlig nok uenig i denne vurderingen, og er overrasket over at staten nå fjerner grunnlaget for å realisere det nasjonale mandatet som er gitt Rock City Namsos AS og Namsos kommune, skriver styret i en pressemelding.

Hele regningen

Styret mener at staten nå løper fra sin del av ansvaret, og setter både Rock City og Namsos kommune i en svært vanskelig situasjon.

- Stortinget vedtok Trøndelagsalternativet som valg for det nasjonale mandatet, og dette ble delt mellom Trondheim og Namsos. Trondheim fikk bygd sitt Rockheim av Statsbygg, Namsos sitter nå igjen med hele regningen alene, skriver styret i pressemeldingen.

De påpeker at de vil fortsette arbeidet med å sikre Rock City statsstøtte, og at de også vil utrede alternative muligheter for Rock City hvis forslaget om å kutte statsstøtten blir vedtatt.