Det er i forbindelse med Tore Renbergs siste roman, «Angrep fra alle kanter», at sørlendingene besøker Trondheim.

«Tore Renberg med venner» er først og fremst en lansering av oppfølgeren til Renbergs kritikerroste «Vi ses i morgen», som fikk terningkast 6 i Adresseavisen.

Men i tillegg til at Renberg presenterer og leser høyt fra boka, blir han intervjuet av Knausgård som også leser eget materiale. Tønes spiller et sett satt sammen for anledningen, før de tre samtaler om minner, om hvem de en gang var og hvem de ønsket å bli.

Gjenforener Lemen

Helt til slutt setter Knausgård seg bak trommesettet, mens Renberg griper mikrofonen - og vi får høre bandet deres fra studietiden, Lemen. Gruppa ble dannet i Bergen i 1994, og de rakk å spille tre konserter før de ga seg.

Da showet hadde premiere i Stavanger konserthus 3. oktober ga Stavanger Aftenblad terningkast 5, med begrunnelsen at dette var «en kveld som hevet lista for hvordan man skal lansere en ny bok»:

«Tore Renberg er et scenedyr, og han er god på det. Når han i tillegg får med seg et knippe toppfolk kunne vel ikke dette gå så galt», skriver avisa.

Tirsdag besøkte sørlendingene Sentrum scene i Oslo, onsdag står de i storsalen i Samfundet, før miniturneen avsluttes på USF Verftet i Bergen torsdag.

Om de medvirkende:

Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har siden utgitt bøker i de fleste sjangre, samt skrevet for film og scene. Bøkene hans er prisbelønte og oversatt til flere språk. Fjorårets thriller «Vi ses i morgen» var hans første bok i Teksas-serien. «Angrep fra alle kanter» er bok to i samme serie.

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen «Ute av verden», som han - som første debutant noensinne - ble tildelt Kritikerprisen for. Mest kjent er han for «Min kamp»-serien (2009–2011). Knausgård har mottatt mange litterære priser, blant annet Brageprisen og Gyldendalprisen. Bøkene hans er oversatt til 20 språk.

Frank Tønnesen (f. 1972) er mest kjent under artistnavnet Tønes. Sokndølen fikk både kritikerjubel og Spellemannspris for sitt forrige album «Sån av Salve». Tønnesen har gitt ut sju album og mottatt Prøysenprisen, Dialektprisen og blitt kåret til Årets Sokndøl to ganger.

Lemen var en kvintett bestående av Tore Renberg, Karl Ove Knausgård, Yngve Knausgård, Knut Olav Homlong og Hans K. Mjelva. Bandet har foreløpig ikke vunnet noen priser.

Tore Renberg med venner. Storsalen, Studentersamfundet onsdag klokken 19.