Ingen hadde vel egentlig trodd at det ville skje, men tro til sitt løfte så annonserte David Lynch og Mark Frost denne helgen ( via en rekke kryptiske og ertende beskjeder på Twitter) at kultserien Twin Peaks kommer tilbake - 25 år senere. Akkurat som Laura Palmer forutsa i den absolutt siste episoden av Sesong 2 i 1991.

2016

Twin Peaks Sesong 3 vil få premiere i 2016 på den amerikanske TV-kanalen Showtime. Det er ennå ikke kjent hvem av de norske TV-kanalene som vil plukke opp serien eller om den vil bli å finne eksklusivt på en av strømmingstjenestene.

Det er fortsatt mye som er uklart om sesong 3 av serien. Men forfatter Mark Frost uttalte i helgen til welcometotwinpeaks.com at den nye sesongen vil bestå av ni episoder og at Kyle MacLachlan vil være tilbake som spesialagent Dale Cooper.

«Better fire up that percolator and find my black suit :-)» tvitret MacLachland på lørdag.

«Dear Twitter Friends...it is happening againg #damngoodcoffe» tvitret David Lynch selv samme dag.

Kult-serie

Twin Peaks var en amerikansk TV-serie på til sammen 30 episoder fordelt på 2 sesonger som gikk på både amerikansk og norsk TV mellom 1990 og 1991. Serien ble skapt av David Lynch og Mark Frost og ble et kult-fenomen som satte standarden for senere TV-serier som «Sopranos», «Lost», «X-Files» og «The Wire». Serien regnes som starten på den nye gullalderen for amerikanske TV-serier som i dag regnes som mer nyskapende og spennende enn det meste av det som kommer av spillefilmer fra Hollywood. Spesielt kanalen HBO står bak mange av de mest suksessfulle seriene de siste årene. Mange kritikere mente at «True Detective» var den første serien som klarte å overgå det lett bisarre og surrealistiske aspektet til Twin Peaks.

Cherry Pie

Den søvnige lille byen Twin Peaks, nord-vest i USA mot grensen av Canada, våkner til et grufullt funn. Den 18 år gamle skjønnhetsdronningen Laura Palmer (Sheryl Lee) blir funnet drept, grovt mishandlet og innhyllet i plast. Alle i Twin Peaks kjenner hverandre, og påvirkes derfor av den grufulle hendelsen. Når Lauras venninne Ronette Pulaski (Phoebe Augustine) så kommer vaklende og grovt mishandlet langs togskinnene over delstatsgrensen, aner den lokale sheriffen Harry Truman (Michael Ontkean) en sammenheng, og FBI blir raskt koblet inn. Der den eksentriske, men like fullt geniale etterforskeren Dale Cooper (Kyle MacLachlan) finner veien til Twin Peaks, og lar seg fascinere; både av drapsgåten, naturen, menneskene, og den himmelske kirsebærpaien.