Skrekkfilmfestivalen som varte fra 16. oktober til 19. oktober er forbi for i år, og Oppdal kan igjen gå tilbake til hverdagen.

Årets festival har vært en stor suksess med en publikumsøkning på 25 % fra i fjor. I løpet av de fire dagene ble det vist 23 filmer og 8 kortfilmer, med totalt 44 forestillinger i Oppdal Kulturhus.

–Det her har vært en fantastisk festival med et entusiastisk publikum og veldig god stemning. Det har vært en glede å møte alle publikummere, både tilreisende og lokale, sier festivalsjef Morten Haagensen.

Ramaskrik startet i 2011 og er i år arrangert for fjerde gang. Haagensen forteller at det var rekordmange filmskapere på besøk under festivalen i år; blant annet kortfilmskaper Fredrik Hana – som i forrige uke vant Mèlies d'Argent på en av verdens viktigste festivaler for fantasy og horror, filmfestivalen i Sitges. Festivalen hadde også besøk av Reinert Kiil som viste klipp fra sin kommende film «Huset», og filmskaper Christian Falck og musikeren Sina med klipp fra dokumentaren «Blackhearts». Andre gjester var Oliver Frampton og Jennifer Handorf (fra filmen «The Forgotten»), Alexandre Philippe (som står bak dokumentarene «Doc of the Dead» og «The People vs. George Lucas»), Bonita Drake, Benjamin Brook og Kalle Petersson («American Burger») og nesten hele teamet bak den nye norske filmen «Utburd – myten våkner».

Festivalen hadde også flere presentasjoner av kommende skrekkfilmer. Filmregissør Pål Øie åpnet festivalen via overføring fra produksjonskontoret til «Villmark 2» i Budapest.

- Når man opplever en slik suksess, må man jo bare fortsette. Derfor er det en glede å kunne invitere alle tilbake til Oppdal i 2015, sier Haagensen.