En ny, nordisk undersøkelse viser at nordmenn er de mest betalingsvillige når det gjelder strømming av musikk.

Undersøkelsen er den første samlede oversikten over digitalt musikkforbruk på tvers av de nordiske landene. Tallene viser at nærmere 8 millioner mennesker – rundt åtte av ti nordiske internettbrukere – hører på musikk via strømmetjenester som Spotify, WiMP, iTunes, YouTube og lignende.

I undersøkelsen svarer over 3,5 millioner musikkforbrukere – rundt 20 prosent av de spurte – at de har betalt for digital musikk via nedlasting eller strømming de siste 12 månedene.

– Norske musikkbrukere har klart størst betalingsvilje for å strømme musikk i Norden. Her oppgir 36 prosent at de betaler for en strømmetjeneste. Til sammenligning betaler kun 13 prosent av finnene for strømming. På tvers av hele Norden er tallet 20 prosent. Dette viser en svært tydelig tendens: Nordmenn er positive til å betale for bruk av musikk, sier Inger Elise Mey, direktør for Online Media i TONO.

Bak undersøkelsen står de tre nordiske forvaltningsorganisasjonene for musikkskapere TONO (Norge), KODA (Danmark) og Teosto (Finland).