Niklas Nesset (25) fra Trondheim har selv mistet et familiemedlem på grunn av kreft.

Han vet hvor hardt sykdommen rammer og ønsker å bidra i kampen mot sykdommen.

I den anledning skal han legge ut på stueturné for å samle inn penger og søker nå interesserte huseiere i Trondheim.

- Vi har vært i kontakt med Kreftforeningen og skal ha med oss bøsser på konsertene. Disse skal vi ta med hjem i stuen til folk og da er det helt frivillig hvor mye de ønsker å gi. Det viktigste er at vi kan bidra til giverglede til en veldig viktig sak, sier Nesset til adressa.no.

- Brukte musikken som terapi

Pengene som kommer inn skal brukes på kulturelle opplevelser for kreftrammede barn.

- Musikk er et språk som alle snakker og det er noe som utløser følelser. Jeg vet hvor mye musikken har hjulpet meg gjennom årene og har selv brukt det som en form for terapi.  Både i vanskelige og gode stunder, beskriver 25-åringen.

Nesset var tidligere vokalist i trondheimsbaserte Seven Degrees Below som han selv startet, men spiller nå under sitt eget navn.

Likevel tar han med seg flere musikere når det skal spilles stuekonserter.

- Det blir akustisk fiolin og bass også. Alle låtene startet med kassegitar før vi gikk i studio, så det føles veldig naturlig at vi spiller konsertene med en akustisk setting.

Kan komme til hvem som helst

- Foreløpig har vi satt oss et mål om å ha i hvert fall seks stuekonserter, men det er litt vanskelig å si noe nøyaktig. Vi vet ikke hvor stor interessen er.

- Hvem kan få stuekonsert?

- Absolutt hvem som helst. Uansett om det er noen som skal arrangere førfest, ha en hyggelig sammenkomst eller ønsker seg noe musikk til søndagskaffen. Det eneste kravet vi har er at de som ønsker stuekonsert kan garrantere et minimum antall personer, slik at vi har en garanti for at vi får samlet inn noe penger, forklarer Nesset.

Hvis responsen blir god, satser han på at konsertene kan holdes i starten av november.

Han publiserte invitasjonen på sin Facebook-side i søndag og oppfordrer folk til å ta kontakt der, hvis det frister med en stuekonsert.

Under kan du få en musikalsk smakebit: