- Nå fikk jeg akkurat melding om at han har landet og er på vei, sier hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson ved Scandic Lerkendal mens han har adressa.no på røret.

Litt før klokken 11 tirsdag formiddag har altså verdens mest kjente kokk, Gordon Ramsay ankommet Værnes. I kveld skal han og hans kokkelag lage mat for rundt 600 personer på Trondheims nyeste hotell.

- Dette er en stor dag for oss og alle er veldig spente. Spesielt de inne på kjøkkenet. Det er ikke til å legge skjul på at det er med skrekkblandet fryd at vi tar imot verdens mest kjente kokk. Det blir en én gang i livet-opplevelse, sier Thorsteinsson, som også selv er utdannet kokk.

Kostbart måltid

I formiddag har de ansatte ved hoteller gjort de siste finpussene både på seg selv og lokalene. Og så har de gått rundt og gratulert hverandre med dagen.

- Det har vært som nok en åpning av hotellet, sier hotelldirektøren.

Det er ikke bare Scandic Lerkendals kokker som får tilgang til kjøkkenet denne gangen. Kokker fra restauranter i og utenfor byen er også invitert.

- Er det ikke slik at jo flere kokker jo mere søl?

- I dag er det omvendt. Jo flere kokker desto bedre, ler Thorsteinsson. De har tross alt 600 gjester som skal ha mat i kveld.

Og prisen på gildet? For 3000 kroner får gjestene høre et foredrag fra hedersgjesten selv, og de får et helt unikt måltid laget av trønderske råvarer.

Les mer om menyen som lages her.

- Hvor mye kostet det å få Ramsay hit?

- Han er ikke den billigste, det er det kan jeg si, sier Thorsteinsson og legger til at de ikke tjener mye penger på dette prosjektet. Selv om de får inn 1, 8 millioner kroner fra gjestene.

Hilser på RBK

Tre av Ramsays kokker fra London har allerede vært i byen noen dager og ledet forberedelsene på kjøkkenet. Når Ramsay nå først har kommet skulle man tro at han gikk strakeste vei inn til kjøkkenet. Men, nei. Han skal besøke flere trønderske matprodusenter, og han skal til Lerkendal for å hilse på Rosenborgspillerne.

Det møtet får du se på tv-adressa i morgen, onsdag.

Ramsay er selv tidligere fotballspiller på Glasgow Rangers.

Hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson (f.h), besøkte Gordon Ramsay sammen med konsulent Roar Hildonen i London. De hadde med seg utvalgte smaksprøver på trønderske råvarer. Foto: Privat