Kokkene Owen Sullivan og Ben Waugh i Gordon Ramsay Group har vært i Trondheim siden fredag kveld. De ble sendt til byen noen dager før den verdensberømte kokken Gordon Ramsay for å forberede middag for 600 gjester på Scandic Lerkendal.

- Vi sjekket inn på hotellet og sørget for at alle råvaren vi skulle bruke var på plass. Så tok vi en tidlig kveld, sier Sullivan. Med tanke på latteren som etterfulgte ble det tydeligvis en sen kveld for britene.

Tirsdag kom også den verdensberømte kokken Gordon Ramsay til Trondheim hvor han for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag.

- Han er superinvolvert

Sullivan og Waugh har jobbet for Ramsay i fire – fem år, og kan fortelle at stjernekokken ikke er så sint og sur som mange tror.

- Han er superinvolvert, legger hjertet sitt i arbeidet sitt og er veldig inspirerende å jobbe med. Det er ikke enkelt å jobbe med ham, men man får ut av jobben det man legger i den, sier Sullivan.

Klokken 14.30 kommer Ramsay inn på kjøkkenet på Scandic Lerkendal og skal prøvesmake kveldens meny.

- Det er bare få timer til serveringen skal begynne. Hva skjer om han ikke er fornøyd?

- Da må vi få fart på ræva, og finne på noe annet, ler Waugh, og legger til at de kjenner ham godt nok til å vite at det kommer til å gå bra.

Mange kokker

På kjøkkenet på Scandic Lerkendal er det mange kokker i dag. Både ferdig utdannede, lærlinger og andre frivillige.

- Er de flinke nok til å jobbe med dere?

- Alle er flinke nok om de har den rette holdninger, ferdighetene kan bli lært, sier Sullivan.

- Det har vært bra med ekstra hjelp på kjøkkenet når det er snakk om så mye mat. Vi sier hva de skal gjøre, og de gjør det, sier Waugh med et smil.

De har ikke sett så mye av byen, eller sosialisert mye med trøndere. Det de imidlertid har fått med seg er frokost på Rica Nidelven og burger på Sot. Resten av tiden har de brukt på matforberedelsene. Og innen den siste tallerkenen forlater kjøkkenet i kveld, så sitter de på flyet med Ramsay på vei hjem igjen.

På kjøkkenet på Scandic Lerkendal er det mange kokker i dag. Både ferdig utdannede, lærlinger og andre frivillige. Foto: LINA LETH-OLSEN
Ramsay er ikke er så sint og sur som mange tror, forteller Sullivan og Waugh som har jobbet for stjernekokken i fire, fem år.
Slik ser det ut når man skal ha 600 gjester til bords. Foto: LINA LETH-OLSEN