I rådmannens budsjettforslag er fjorårets engangsøkning til Avant Garden (AG) på 300 000 kroner foreslått videreført. I tillegg er det lagt til ytterligere 500000 kroner. Det gir et samlet kommunalt tilskudd på 3,429 millioner.

– Jeg tolker dette som en tydelig vilje til å bidra til ytterligere fremdrift for lokalisering på Rosendal, og for øke vår kunstproduksjon og programvolum, sier Ananiassen.

Han er glad kommunen og fylkeskommunen gjennom årets og fjorårets budsjett viser en politisk vilje til flytting.

Forventer mer fra staten

– Det er akkurat det staten har etterlyst. Nå forventer vi at staten tar signalene alvorlig og kommer med et tilsvar om å bidra ytterligere fra 2016, sier Ananiassen.

AG søkte staten om 3 millioner kroner for å kunne realisere flyttingen til Rosendal. I forslaget til statsbudsjett fikk de et økt tilskudd på 1,1 millioner.

– Hvis vi får på plass en føring og en opptrappingsplan fra staten dette kalenderåret, kan vi flytte inn første kvartal 2016, sier Ananiassen.

Bibliotek på Ranheim

I budsjettet foreslås det også fritidsklubb (driftskostnader på 1,3 mill. kr pr år) og nytt bydelsbibliotek (driftskostnader på 2,6 mill. kr pr år) i det nye tribuneanlegget på Ranheim.

– Dette er spennende. Her gjør vi noe helt nytt på tvers av sektorene og i samarbeid med kulturlivet og idretten på Ranheim. Det er politikerne som har signalisert at de ønsker en slik utvikling, sier Morten Wolden, kommunaldirektør for kultur og næring.

Rådmannen foreslår også å løfte inn Trondheim Voices, Trondheim Sinfonietta (begge 150000 kr), Trio Alpaca og Trondheim barokk (begge 100000 kr) inn på egen post på kulturbudsjettet.

Også Trondheim Calling, Barokkfest/Senter for tidligmusikk og Trondheim Dokumentarfestival er foreslått løftet inn på fast post, med 200000 kr på deling.

– Stramt budsjett

Av de 178 millionene rådmannen har å rutte med i kulturbudsjettet går 102 av disse til tilskudd til drift av kirker, gravsteder og til tros- og livssynssamfunn. De resterende 76 millionene er tilskudd til ulike kulturinstitusjoner og -organisasjoner, der 51 millioner av disse reguleres gjennom fordelingsnøkler mellom stat, fylke og kommune.

Wolden sier det er et stramt budsjett, og at de på enkelte plasser har måttet kutte.

– Vi har likevel greid å løfte frem de viktigste sakene, og få noen av de store ensemblene inn på faste poster. Og så vet vi at det er noen store utfordringer som ligger og venter på oss. Oppgraderingen av Olavshallen, for eksempel, har vi ikke tatt stilling til i dette budsjettet.