Det kan dermed se ut til å bli vanskelig for regjeringen å finne nok politisk støtte i Stortinget til å fjerne statsstøtten. Kristelig Folkeparti er sammen med Venstre støttepartiene til regjeringen.

Bollestad er medlem i Stortingets helse- og omsorgskomité. Hun støtter Marvin Wiseths som i adressa.no karakteriserte sin egen regjerings forslag som et tulleforslag.

Les også: Dette er et tulleforslag

KrF vil beholde spaserstokken

– Kristelig Folkeparti kommer til å sette av penger til den kulturelle spaserstokken i sitt eget budsjettforslag og vi kommer til å jobbe for å få det inn både i kulturbudsjettet og i budsjettet for helse- og omsorg, sier Bollestad.

Fra 2007 har eldre over hele landet kunnet få del i profesjonelle kulturtilbud på sykehjem og helse- og velferdssenter. På dette bruker staten 30 millioner kroner i år, fordelt på like bevilgninger over kultur- og helse- og omsorgsbudsjettet. Det hele startet som et kommunalt tilbud i Trondheim i 2002, og var så vellykket at det ble landsdekkende og statsstøttet.

Foreslår korsang i stedet

I sitt forslag til statsbudsjett for 2015 har regjeringen fjernet tilskuddet. Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å erstatte det med en korsatsing kalt Krafttak for sang og i tillegg bruke penger på opplæring og utvikling av tiltak for aktivitet og kultur i omsorgstjenesten.

– Det er tid for å gå videre i jobben med å gjøre våre sykehjem bedre. Sang og musikk er en del av stell og pleie av eldre, utført av de ansatte, sa Fremskrittspartiets Kari Kjønaas Kjos til Aftenposten onsdag.

Les også: De ansatte selv må stå for kulturinnslagene

Olaug Bollestad er selv sykepleier og mener at dagens tilbud med profesjonelle kulturinnslag ikke kan erstattes av at de ansatte synger selv.

Til å grine av

– Min erfaring er at de ansatte i eldreomsorgen bruker hele seg i arbeidet sitt, og mange synger nok med de eldre i det daglige. Men det er til å grine av at regjeringen vil erstatte den kulturelle spaserstokken med dette.

Bollestad mener dette er et kulturtilbud som er med på å løfte folk ut av hverdagen sin.

– Regjeringens forslag vitner om at de ikke forstår hvordan hverdagen i et sykehjem er. Vi vet mye om hva kunst- og kulturopplevelser betyr for demente, somatisk og psykisk syke, og også for friske eldre, sier Bollestad. Hun er overbevist om at gode kulturopplevelser kan holde oppegående eldre friske lengre.