Det blir ingen arbeidsrettssak mellom Rock City Namsos AS og daglig leder Åsmund Prytz. I en pressemelding i dag melder styret at de trekker tilbake oppsigelsen og Prytz fortsetter som daglig leder i Rock City frem til 1. april 2015.

- Vi har inngått en fratredelsesavtale med daglig leder. Daglig leder jobber ut mars 2015, som også var forutsetningen for oppsigelsen. Når det nå viste seg at det allikevel var grunnlag for å få til en frivillig avtale, så synes vi i styret at det er en bra løsning, sier styreleder Gunnar Robert Sellæg.

Styret i Rock City vedtok i september å si opp daglig leder Åsmund Prytz, som har hatt jobben i to år. Prytz mente det ikke var grunnlag for oppsigelsen og ba om forhandlinger med styret for å komme frem til en kompansasjon. Han har også vurdert å gå til rettsak mot arbeidsgiveren. Prytz hadde uansett en oppsigelsestid på seks måneder og den nye avtalen endrer ikke noe i Prytz' arbeidstid i Rock City.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hele tiden sagt at det ikke var grunnlag for oppsigelse. Nå ser jeg frem til å jobbe videre for å sikre støtte til Rock City, sier Prytz.

Fortsetter til 1. april

Den siste tiden har det vært forhandlinger mellom Rock City og Åsmund Prytz. I dag sendte styreleder Gunnar Robert Sellæg ut en pressemelding som bekrefter at partene er kommet til enighet. Resultatet er at Rock City trekker oppsigelsen av Prytz og han skal fortsette som daglig leder frem til 1. april 2015. Prytz skal sammen med styret jobbe for å sikre videre drift, heter det i pressemeldingen.

- Dette er en krevende jobb som vil kreve mye kapasitet i tiden fremover. Rock City-bygget i Namsos har en skreddersydd infrastruktur for å være norsk pop og rocks utviklingsarena. Et godt resultat når statsbudsjettet skal vedtas i Stortinget er svært viktig for at potensialet i Rock City prosjektet kan nås til beste for norsk musikkbransje, uttaler Sellæg i pressemeldingen

Nå erfarer Namdalsavisa at det har kommet til en løsning i konflikten, uten at partene vil bekrefte det.

- Dramatisk

Situasjonen i Rock City Namsos er svært usikker etter at Kulturdepartementet foreslo å kutte støtten fra drøye seks millioner til 1,9 millioner i neste års statsbudsjett. Regjeringen tar også sikte på å avvikle det statlige tilskuddet til Rock City over de neste to årene.

- Det er veldig dramatisk for Rock City hvis dette forslaget blir vedtatt. Vi kan ikke fortsette med dagens drift om vi kuttes med så store summer, sa styreleder Sellæg til adressa.no da forslaget ble kjent.

Samtidig mente han at det er for tidlig å snakke om nedleggelse eller store driftsendringer. Sellæg jobber nå for å endre forslaget. Budsjettet skal behandles i slutten av november.

- Jeg har snakket med departementet i dag. Vi er ikke er enige i premisset for kuttet. De sier i forslaget at det er kommet flere regionale kompetansemiljøer og at det derfor ikke er behov for et nasjonalt senter. Vi mener at det trengs et nasjonalt senter for blant annet å samordne denne innsatsen, sa Sellæg 8. oktober.

Styreleder Gunnar Robert Sellæg er overrasket over regjeringens kuttforslag. Det samme er avtroppende daglig leder Åsmund Prytz (bak). Foto: BJØRN ERIK ØVERLID/Namdalsavisa
Rock City AS er eid av Namsos kommune og inngår i Midtnorsk kompetansenettverk for rytmisk musikk (MINK) sammen med Stiftinga Hilmar Alexandersen, Tempo, Midtnorsk jazzsenter og Molde Internasjonale Jazzfestival.