Foto: Mari Vold, Adresseavisen

D.D.E. har gjennomført generalprøven og puster nå ut i garderoben den siste tiden før finalen av «The Hit» på NRK i kveld. Klokka 20.05 går finalen i NRKs musikkonkurranse «The Hit» av stabelen, og D.D.E. er en av sju finaledeltakere.

Programkonseptet går ut på at en rekke ukjente låtskrivertalenter presenterer sine låter for kjente norske artister, som så velger å spille sin versjon av én av dem. Publikum stemmer så på sin favoritt.

Adressa.no snakket med D.D.E-vokalisten i ettermiddag, og Bjarne har tro på at det skal være mulig å hale iland seieren i kveldens finale.

– Det har jo gått bra med oss i så mange sammenhenger, og vi har slått godt an blant publikum i mange år. Vi mobiliserer som bare det på Facebook og andre steder nå like før sending, og håper at folket skal være med på å sikre seieren, sier Brøndbo.

Sist helg vant D.D.E. sin duell med Maria Haukaas Mittet, etter å ha valgt låten «Damer og solnedganger», skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle fra Førde. Du ser låten i videovinduet i toppen av saken.

Trøndifisert

– Den framstår som en umiddelbar hit, det er blitt en utrolig bra D.D.E.-låt, sa Bjarne Brøndbo selv etter framføringen forrige fredag. Sangen er allerede gitt ut som singel og er tilgjengelig på strømmetjenester.

– Låten er tett opp til vår verden og det føltes som et naturlig valg. Men vi har trøndifisert låten, sier lillebror og trommis Eskil Brøndbo til VG.

Sterke konkurrenter

D.D.E. får imidlertid hard konkurranse i kveldens finale, dette er de øvrige finalistene:

D'Sound synger «Never Ending Light» skrevet av Andreas Gjone fra Oslo.

Jørn Hoel synger «When Loving Takes Over» skrevet av Sofie Rose Strømme fra Spikkestad.

Helene Bøksle synger «Stormy Nights» skrevet av Kamilla Wigestrand fra Asker.

Vidar Busk synger «Hold On» skrevet av Lavie Hassani fra Oslo.

A1 synger «Critical Love» skrevet av Mathilde Johnson fra Nøtterøy.

Trine Rein synger «Story of Love» skrevet av Geir Arne Hansen fra Skien.

Klar for finale: DDE er klare for finale i NRKs musikkprogram «The Hit». Bjarne Brøndbo har tro på seier. Foto: Privat