- Publikum får et kikkhull inn i orkestervirksomheten, et nærmere innblikk enn vanlige publikummere får, sier direktør i TSO, Roar Leinan, om kveldens direktesendte konsert med Trondheim symfoniorkester.

Gå til vårt livestudio

Har du ikke skaffet deg billett til konserten, kan du likevel nyte musikken, hjemme i stua. Adressa.no sender deler av konserten, med tilhørende musikkprat, direkte fra Olavshallen. Seerne har også mulighet til å kommentere og stille spørsmål underveis.

- Vi søker stadig nye uttrykksformer og rammer rundt konsertene våre, og vi prøver å være med på det som skjer på nye plattformer. Å sende deler av konserten direkte er et kjempeløft i å utøve en ny kommunikasjonsform, og for å få konserten og det som skjer rundt ut til seerne, sier Leinan.

«Daphnis et Chloé»

Stykket som sendes er Ravels suite nr. 2 fra balletten «Daphnis et Chloé». Det franske stykket fra 1912 bygger på en fortelling av den gamle greske dikteren Longos om kjærligheten mellom de to hyrdene som i en takk til gudene fremfører pantomimen om Pan og nymfen Syrinx, som forvandler seg til et siv som Pan lager en fløyte av.

Det er sjefdirigent Krzysztof Urbanski som har valgt stykket. 32-åringen er utdannet fra Chopin-akademiet i Warszawa, og vant i 2007 Prague Spring International Conducting Competition. Han underviser også i orkesterdireksjon ved Indiana University Jacobs School of Music. Urbanski er inne i sin femte sesong med TSO, som nå er forlenget til våren 2017.

Leinan ser fram til å få TSOs musikk ut på flere plattformer, men understeker at de som sitter i salen ikke vil føle seg snytt selv om de har kjøpt billetter.

- Det blir to helt forskjellige ting. Det blir en helt annen opplevelse å høre konserten fra salen, sier Leinan.

- Full pakke

Adressa.no har også tidligere kjørt livesendinger av konserter, både fra Highasakite på Pstereo og Isac Elliot på Sirkus.

- Jeg er fornøyd med at vi nå tar med oss denne teknikken inn i dekningen av TSO. Vi ønsker å dekke kulturlivet i regionen med de journalistiske verktøyene vi har til rådighet. Med livestudio på adressa.no får vi benyttet både tekst, bilde, livevideo og forhåndsprodusert video. Leseren kan dermed få oppdateringer fra konserten, se hvordan orkesteret og dirigenten jobbet seg fram mot resultatet og følge med på selve konserten. Det må kunne kalles full pakke, sier kulturredaktør Stian Wallum i Adresseavisen.

- Det blir ikke slik hver gang Urbanski dirigerer, men det er artig å prøve slike stunt, legger han til.

Livesendingen starter klokken 19.30 på adressa.no.

Direktør i TSO, Roar Leinan, og dirigent Krzysztof Urbanski ønsker å nå publikum gjennom flere kanaler. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN