Søknadsfristen gikk ut 26. oktober og søkerlista til direktørjobben i Olavshallen består av tre kvinner og 10 menn.

– Vi er fornøyd med søkermassen, det er mange gode søkere, og det vil ikke bli nye utlysninger, sier Turid Stenseth, styreleder i Olavshallen AS.

To fikk unntak

Søkerne er Sathya Kaliyamoorthy (28), Trondheim, Rockheim-historiker og prosjektleder Terje Nilsen (60), Trondheim, Dokkhusets daglige leder Kristen Ramsøy-Halle (59), Trondheim, tidligere kulturhussjef ved Rauma kulturhus Oddvar Ruud (61), Nesttun, daglig leder i UKM Norge Torstein Siegel (48), Trondheim, student Magnus Norum Skoglund (37), Cambridge, kulturkonsulent og frilansprodusent Line Anni Solbakken (38), Melhus, siviløkonom Sven Valdemar Torneberg (57), Kolbotn, musiker/lærer Per Ole Berge Iversen (49), Hundhamaren, prosjektleder Heidi Fossland (45), Trondheim, Thorbjørn Gaarder (59), Oslo og to menn på 62 og 46 år som er unntatt offentlighet.

Rekrutteringsbyrået Visindi har tatt hånd om prosessen og har hatt mange samtaler. Ni søkere har trukket seg på grunn av de ikke ville stå på en offentlig liste, mens to har fått unntak.

– Det ble gjort en streng juridisk vurdering på dette, og disse to hadde absolutt krav på det, sier Stenseth, som roser rekrutteringsbyråets jobb.

Intervju til uka

«Lederen vi ser etter er synlig internt og eksternt, skaper engasjement og sikrer gjennomføring av strategi og planer», het det i utlysningsteksten.

Til uka deltar hun og to andre styremedlemmer på intervjuer med et knippe av kandidatene.

– Søkerne har litt ulik bakgrunn, og det er ikke alle som er like aktuelle, sier hun.

I løpet av høsten 2014 skal Trondheim kommune beslutte hvordan Olavshallen og Olavskvartalet best kan videreutvikles og styrkes som kulturarena. Styret er klare på at de ønsker hele kvartalet disponert til kulturelle formål.

– Vi er fornøyd med søkermassen, det er mange gode søkere, og det vil ikke bli nye utlysninger, sier Turid Stenseth, styreleder i Olavshallen AS. Foto: Ivar Mølsknes, Adresseavisen