Etter at utfordrer Reidar André Grøset (43) fra Fannrem ble slått ut av Finn Olav Odde i søndagens episode av Farmen, valgte Grøset Olav Harald Ulstein som ny storbonde. Dette falt ikke i god jord hos Odde.

- Den kvalmsekken, tenkte jeg. Hvordan går det an? Det stakk meg litt, sa Finn Olav Odde da han fikk høre storbondevalget.

- Det blir jævlig, men jeg skal prøve å forsone meg med Olav. Jeg er ikke langsint, sa han, og tok i mandagens episode initiativet til å begrave stridsøksa.

- Blir ikke perlevenner

- Jeg vil at vi skal bli kompiser, sa Odde og rakte fram hånda til Ulstein. Varaordføreren fra Sykkylven syntes det var vanskelig å tilgi konkurrenten for det han mener var brudd på en avtale om å ikke velge hverandre som andrekjempe.

- Du fortalte at dersom du ble førstekjempe, så ble jeg andrekjempe fordi du kunne ikke ta en guttunge som Ørjan. Da har du brutt en avtale som vi hadde og da orket jeg ikke å prate med deg, sa Ulstein.

Odde svarte at han ville begynne på nytt og strakte ut hånda igjen.

- Han viste seg litt som en mann da han kom og ba om unnskyldning for tåpelig og dårlig oppførsel. Jeg setter pris på unnskyldningen, men det betyr ikke at vi er perlevenner av den grunn, sa Ulstein før han til slutt tok hånda til konkurrenten.

Jentelag og guttelag

Storbonden ba hjelperne sine fra forrige uke om å bli med og dra lasset også denne uka. Med en finalekniv allerede i boks, håper Ulstein nå å lykkes med et nytt ukesoppdrag.

- Det skal jobbes knallhardt for det, ja, sa den nyvalgte storbonden.

Han har delt opp deltakerne i guttelag og jentelag, og en av de på det dårligste laget blir førstekjempe denne uka.

I mandagens episode skapte tømming av utedo og klipping av sau mye latter blant deltakerne.