- Vi ønsker å samle mange, gode krefter og lage et fysisk senter for innovasjon i Trondheim, sier styreleder i NxtMedia og redaktør i Adresseavisen, Rolf Dyrnes Svendsen.

Ønsket deler han med blant andre NTNU og Siva.

- Vi mener det ligger et uforløst potensiale i Trondheim når det gjelder kunnskapsproduksjon og næringsproduksjon av ideer. Å skape en møteplass hvor man kan komme med disse ideene er viktig, sa Espen Susegg fra Siva under onsdagens paneldebatt om fremtidens innovasjonssenter.

Gjør som Bergen

I mai i år ble det kjent at Bergens seks største medievirksomheter; TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt er enige om å flytte under samme tak.

Nå følger Trondheim etter, men her er det ikke bare mediebedrifter som får innpass.

- Det skal være et sted som har en 360 graders radar, slik at man kan ta fatt i flere bransjers utfordringer, og dra nytte at det brede kunnskapsfeltet til studentene ved NTNU. Trondheim en «start-opp» by, og vi må fange opp de gründerne som er her i tillegg til de etablerte vrksomhetene. Det er i møtepunktet mellom forskjellige typer mennesker, kulturer og oppgaver at det skjer spennende ting, sier Dyrnes Svendsen.

Åpne arealer

Link arkitektur i Trondheim har allerede laget en skisse over hvordan byens innovasjonssenter kan se ut.

- Dette er et bilde av et tenkt prosjekt. Kanskje kan det stå på Brattøra, Nyhavna eller på Marienborg. Det som er viktig er å skape et bygg med tydelig identitet, og som skaper liv i byen. Det blir åpne møteplasser og arealer på første plan og åpne kontorer oppover etasjene. Vi har også tenkt miljø og forberedt den berømte skråflata for solcellepanel på taket, sier arkitekt Gunnar Næss.

Samtalepreget konferanse

Planene ble lagt frem under NxtMedias konferanse i dag. De 230 påmeldte fikk møte ledere, fagfolk, gründere og studenter fra et bredt utvalg aktører innen media og teknologimiljøer. Nobelprisvinner May-Britt Moser åpnet konferansen, og satte standarden for årets konferanse med å si: «Det umulige er mulig».

- Det har vært en fin, samtalepreget konferanse. Vi har hatt forelesere fra Frankrike, Sveits og USA, i tillegg til lokale folk, og i tillegg også fotoseminarer som samlet mellom 100 og 150 deltakere. Det er andre gang vi arrangerer denne konferansen, og dagen i dag har gitt oss energi til å fortsette, sier Dyrnes Svendsen.

Link arkitektur, representert av Gunnar Næss, har allerede sett for seg hvordan innovasjonssenteret kan se ut. Foto: Christine Schefte
Rolf Dyrnes Svendsen i NxtMedia er håpefull med tanke på å realisere prosjektet og få til et innovasjonssenter i Trondheim. Foto: Christine Schefte
Paneldebatt: Fremtidens innovasjonssenter i Trondheim sto på agendaen under NxtMedia Conference onsdag kveld. Fra venstre: Øyvind Johannesen (Mediacity Bergen), Jaya Thomlison fra rådmannens fagstab i Trondheim kommune, Rolf Dyrnes Svendsen (NxtMedia), og Espen Susegg fra SIVA. Foto: Christine Schefte