Lysene skrus på igjen klokken 17 fredag ettermiddag, og vil bli markert med trommekonsert, gratis inngang og spektakulært lysshow.

- Det er fantastisk at signalbygget Rockheim igjen kan skinne. Vi har fått utrolig mange henvendelser fra folk som håper lysene kommer tilbake. Dette er viktig både for oss, byens befolkning og turister, sier direktør Sissel Guttormsen i en pressemelding.

Forstyrret flytrafikken

Mørket la seg over Rockheim i fjor høst, da undersøkelser tydet på at lysene på taket forstyrret flytrafikken. Strømboksene som gir energi til de nærmere 14 000 led-nodene strålte ut flyforstyrrende frekvenser, og i perioder var støyen så sterk at flytårnet på Værnes hadde problemer med å kommunisere med flyene.

Entra Eiendom, som har ansvaret for bygningsmassen, sa i september at en løsning muligens ville være på plass før jul.

- Hyggelig at lysene har blitt landemerke

Nå er det altså klart at lysene skrus på igjen.

- Det er hyggelig at lysene har blitt et landemerke og betyr så mye for mange i Trondheim. Vi er derfor svært glade for at leverandøren endelig har lykkes med å utvikle nye komponenter til boksene. Flysikkerheten er naturlig nok viktig, og endelig kan vi skru på igjen lysene til glede for alle i byen og ikke minst Rockheim selv, sier regiondirektør i Entra, Karl Fredrik Torp.