Høstens utgave av reality-serien «Farmen» på TV 2 har fått stor oppmerksomhet.

Mye skyldes knivingen mellom deltakerne Finn Olav Odde fra Ørland og Olav Harald Ulstein, som er varaordfører i Sykkylven.

Sistnevnte har blant annet kalt Odde en «patetisk og ynkelig mann». I dagens utgave av VG sier Oddes kone mannen er blitt utsatt for mobbing.

Kona: - Vondt å se

- Ja. Det er voksne folk, og det grenser jo til mobbing det som skjer på skjermen. Det er vondt å se at alle vil ha han ut av gården, selv om det handler om at han er den sterkeste konkurrenten, sier Laila Odde.

Det kommer fram at Finn Olav Oddes barnebarn har grått når de har sett behandlingen han har fått på tv. På spørsmål fra avisen om hvilke tanker han gjør seg om at voksne menn mobber hverandre på tv samtidig som nasjonen engasjerer seg mot mobbing, svarer han følgende:

- Det er veldig dumt. Det at dette skjer, samtidig som det er fokus på mobbing blant barn og at enkelte til og med blir utsatt i så stor grad at de avslutter livene sine, er feil. Det er rett og slett uheldig for TV 2 at «Farmen» er blitt mobbe-tv. Men det må jeg si: Jeg opplevde det ikke som mobbing der og da, mer et skittent spill jeg ikke helt klarte å reflektere over før jeg kom hjem og så det på tv.

Avviser mobbing

TV 2 avviser på sin side overfor VG at «Farmen» er mobbe-tv. Pressekontakten Alex Iversen mener mobbedebatten er en avsporing.

- Olav Harald Ulstein er ikke en mobber. Finn Olav Odde er ikke et mobbeoffer. Han er kanskje den sterkeste og mest komplette deltakeren i «Farmens» historie, med en dugnadsånd mange seere har stor sympati med. De er begge godt voksne menn som er deltagere i en klassisk reality-serie, der de i tråd med sjangerens konvensjoner deltar i et sosialt spill, skriver han til avisen.

«Farmen»-finalen sendes søndag 30. november. Finn Olav Odde er skeptisk til om han vil dra på avslutningsfesten.

- Når de kan være sånn edru, hvem vet hva de kan finne på i fylla, spør han.

Olav Harald Ulstein har ikke villet kommentere saken overfor avisen.