Dette ble kl 11.20 formidlet til fungerende daglig leder ved Rock City Åsmund Prytz fra stortingsrepresentant for Venstre Andre Skjelstad.

Dermed er framtidsutsiktene dystre for senteret i Namsos som har fem millioner i faste utgifter.

Kjempet til siste slutt

- Vi hadde Rock City med i forhandlingene hele veien, også i natt. Dessverre var vi alene om å ønske dette. Vår forhandlingsleder Trine Skei Grande sto på helt frem, men vi kom ikke i mål, sier Skjelstad.

Samtidig ble det lagt inn åpning for at man videreføring av støtten, hvis kulturkomiteen på Stortinget blir enige om det.

- Jeg er skuffet over at vi ikke nådde i mål med det i hovedforhandlingene. Jeg håper det er mulig å få det til i komiteen, sier Skjelstad.

Rock City skuffet

- Er dette kroken på døra for Rock City, Åsmund Prytz?

- Det vet jeg ikke. Vi har snakket med alle politiske partier og møtt mye positivitet rundt Rock City den siste tiden. Jeg er lei meg for at det ikke holdt helt inn. Jeg vet Venstre har jobbet veldig bra, sier han.

- Vil Rock City bestå som et regionalt og lokalt tiltak?

- Det vet jeg ikke, men bygningsmassen står jo her.

- Store konsekvenser

Namsos Rock City ble kuttet fra ca 6 millioner i statlig støtte til 1,9 millioner og med utsikter til å bli strøket av statsbudsjettet innen to år.

Siste mulighet for å endre på dette var budsjettforhandlingene som i dag blir lagt fram.

Styreleder i Rock City Gunnar Robert Sellæg sier kuttet vil få store konsekvenser for virksomheten.

- Men vi kan ikke i dag si konkret hvordan virksomheten vil bli. Det er avhengig av om vi får opprettholdt støtte fra kommune og fylkeskommune. Finner vi i tillegg en løsning for opplevelsessenteret finnes det muligheter for videre drift, sier Sellæg.

- Vi må se på de rammene vi ender opp med til slutt, sier han.