Det er mye å finne på i byen også denne helgen, og nedenfor finner du en liste over noen av helgens utvalgte høydepunkter.

Søk også i Adressa.nos Det Skjer-kalender.

Fredag

I helgen er det utstillingsåpning av utstillingen Silence Gives Consent. Den er utarbeidet i forbindelse med Cities For Life 30. november. Cities For Life er en dag som sier ja til livet og nei til dødsstraff. I år er femte gangen Cities For Life arrangeres i samarbeid med Trondheim kommune, og det er over 1600 byer i verden som viser sin motstand mot dødsstraff denne dagen. Dette foregår på Trondheim Folkebibliotek.

Johndoe slapp «Sosialt liv» i slutten av oktober, og har i år spilt på flere festivaler og klubber i landet. Dette er deres eneste konsert i Trondheim i høst. I kveld kl. 19 på kultursenteret ISAK. Pris kr 100.

Det blir film, videokunst, elektronisk musikk og teater i blanding når det norsk-amerikanske kompaniet Findlay/Sandsmark viser «biograph, last year was pretty/shitty» på teaterhuset Avant Garden. Forestillingen leker med møtet mellom ferdiginnspilt materiale og live framføring på scenen. Kompaniet er opptatt av nostalgi og hukommelse, og av sammenhengen mellom menneskets og teknologiens minne. På Avant Garden i kveld kl. 19. Pris kr 120/kr 190.

Linn Halvorsrød og Prins Preben har utstilling på Babel visningsrom for kunst. De vil tegne og male, klippe og lime, lage skulpturer, ta opp lyd og lage musikk, og lage video og musikkvideoer. I kveld på Babel kl. 19.

I oktober slapp han platen «Martyren» og diktboka «En Glemmebok». Det feirer Trygve Skaug med turné. Dette skriver arrangøren om konserten; « Du tar deg en tur. Trygve tar seg en tur. Du får høre fin musikk og rare historier. Du kjøper kanskje en plate eller en bok. Eller begge deler. Du går smilende hjem. Trygve går smilende hjem. Alle var enige om at det var en fin dag..» Han spiller på Antikvariatet i kveld kl. 20. Pris kr 100.

Det er duket for semesterets siste fredagskonsert på Samfundet. Leisure Suit Lovers skal spille årets siste diskokonsert. Gruppen spiller kjente hits fra diskoens gullalder, sammen med andre låter. Ikledd hvite dresser, med stødig komp, blåsere og vokalister lager de stemning for dem som liker stilen. Studentersamfundet i kveld kl. 22. Billett er inkludert i inngang. Aldersgrense 18/20 år.

Basert i Stavanger, men med medlemmer fra Norge, USA og Australia, har Sassy Kraimspri opparbeidet seg et rykte som et eksplosivt, tight og meget habilt liveband. Utgivelsene av «Cock Fight I» og II har så langt gitt bandet spillejobber i USA, England og Norge i 2014, samt spilletid på blant annet P3, P13 og Radio Nova. I kveld har bandet «pre-release gig» av «Cock Fight III». Studentersamfundet kl. 2359. Billett er inkludert i inngang. Aldersgrense 18/20 år.

Lørdag

I morgen er det julesalg i Byåsen kirke. Det vil være salg av håndarbeid, årer og lodd, fiskedam og ansiktsmaling. Familiekoret synger kl. 12 og det er grøtsalg kl.13. Det er også videre program utover ettermiddagen. Byåsen kirke fra kl.11 til kl. 15:30.

Aschehoug inviterer til forfattermøte med Carl Frode Tiller, Lars Petter Sveen, Bjarte Breiteig og Ingrid Storholmen. Samtalepartner er kulturjournalist Ole Jacob Hoel fra Adresseavisen. Dette skjer lørdag på Trondheim Folkebibliotek fra kl. 13 til kl. 14:30.

Sintefstorbandet feirer Alf Prøysen sitt 100-års jubileum med storbandversjoner av visekunstnerens barnesanger i samarbeid med skuespillerne Ståle Kvarme Tørring og Mari Haugen Smistad. Dokkhuset kl. 14. Pris fra kr 100 til kr 150.

Trøndelag Senter for Samtidskunst arrangerer kunstutstillingen [self.] Utstillingen presenterer verk som på ulike måter undersøker muligheter for språklige fellesskap og hva som konstituerer et selv i en tid der teknologien har endret verden fundamentalt – også for dem som ikke besitter den. Gjennom arbeidene til seks kunstnere og kunstnersamarbeid presenterer utstillingen en refleksjon over estetikkens rolle og muligheter i en tid dominert av kommunikativ kapitalisme. Lørdag kl. 18 er det Artist Talk. Utstillingen er på Trøndelag Senter for Samtidskunst.

Med sine egne låter kom Anders Jektvik helt til finalen i TV2s Norske Talenter i 2012, og debutalbumet «Aill Kjeinne Aill» solgte godt i 2013. Dette åpnet veien videre for ytterligere utgivelser og turne, som 22. november kulminerer i et helt spesielt og utvidet show i Olavshallen. Lørdag kl. 18:30. Pris kr 395.

Samfundet holder semesterets siste samfundsmøte, denne gangen viet julefeiring. Det vil snakkes om hvorfor ikke alle gleder seg til jul. Møtet begynner kl. 19. Senere på kvelden blir det også juletrefest på Samfundet. Det vil være visning av «Hjemme Alene», livemusikk, grøtspising og gløgg. Det vil også være kåring av beste kostyme. Dette er på Studentersamfundet kl. 21. Billett er inkludert i inngang. Aldersgrense 18/20 år.

Mathilde Fongen er en sanger/låtskriver fra Oslo. I 2012 debuterte hun med EP-en «Dinnertime Stories». I 2013 turnerte hun i Norge og Barcelona, og slapp singelen «Fly to You». Etter et år på Seljord Folkehøgskole slapp hun også singelen «Winter Solace», og er nå klar for å besøke Trondheim. Hun spiller på Antikvariatet lørdag kl. 20.

I samarbeid med Trondheim Bluesklubb skal Billy T Band spille på Royal Garden. Gruppen spiller blues, rock, soul og americana, og er ledet av Bill Troiani fra USA. Gruppen har tidligere vunnet Spellemannprisen i bluesklassen. Stedet er Royal Garden Hotell, lørdag kl. 22. Pris fra kr. 150 til kr. 200.

Med låter som «En Solskinnsdag» og «Idyll» ble Postgirobygget raskt allemannseie. Siden starten har det blitt syv album og massiv turnering over hele landet. Lørdag får du mulighet til å oppleve bandet i Trondheim. Dette skjer på Byscenen kl. 22. Aldersgrense 20 år. Pris kr. 350.

Trondheimsbaserte Bokassa ble dannet i april 2013 og består av Olav Dowkes på trommer, Lars Erik Andreassen på bass og Jørn Kaarstad på gitar og vokal. Gruppen spiller selverklært stonerpunk. Lørdag på Studentersamfundet kl. 23:59. Billett er inkludert i inngang. Aldersgrense 18/20 år.

Søndag

Cantare fremfører Gabriel Faurés Requiem i Hospitalskirken søndag kl. 13. Solister er sopranen Eira Lien Klungerbo og barytonen Sigmund Aasjord.

Tubaisten Øystein Baadsvik lever og virker for tiden i USA, men kommer til Trondheim for å holde høstkonsert med Heimdal Musikkorps. Stedet er Byscenen, søndag kl. 17. Pris fra kr. 125/kr. 250.

Mattis Kleppen er et kjent navn for mange. Med sin doktorgrad i bass-spill vil publikum få en kombinasjon av slåtter, senegalesisk folkemusikk og bluesinspirerte låter. Han spiller på Antikvariatet, søndag kl. 20.

Entusiastisk: I kveld spiller Johndoe sin eneste konsert i Trondheim i høst. Foto: Flickr/Creative Commons
Forfattermøte: På lørdag kan du være med på forfattersamtale med blant andre Carl Frode Tiller. Her i forbindelse med lanseringen av hans nye bok i høst. Foto: Kjell A.Olsen
Fyller Olavshallen: Anders Jektvik spiller i Trondheim på lørdag, og det er allerede solgt 1000 billetter. Her på Frøyafestivalen i 2013. Foto: Dino Trto