«The Hunger Games: Mockingjay Part 1» fikk en rekordstart på kino i Norge med 101 937 besøk åpningshelgen, og havner dermed øverst på pallen over årets beste åpningshelger. Det viser tall fra Filmweb.no.

«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» havner på en god andreplass med 99 949 besøk i åpningshelgen, og «Doktor Proktors prompepulver» følger hakk i hæl med 92 838 besøk.

I tillegg gjorde den tredje filmen om Katniss Everdeen også den beste åpningen av de tre filmene i serien. Fjorårets «Catching Fire» åpnet med 94 639 besøk den første helgen, mens «The Hunger Games» åpnet med 62 758 i 2012. Siste film ut i serien kommer neste høst.

Handlingen i filmene dreier seg om en tv-sendt konkurranse kalt Dødslekene. I en ubestemt fremtid har Nord-Amerika blitt ødelagt av krig, og det gjenstående landet Panem har blitt delt opp i hovedstaden Capitol og tolv fattige distrikter. De som styrer Capitol opplever motstand fra distriktene, og som straff må to barn fra hver av distriktene delta i Dødslekene. Deltakerne må kjempe for livet. Den ene som overlever, vinner og får dra hjem igjen.

Se hele kinotoppen her