Som vanlig troner Nytt på nytt øverst på mest sett-lista. 1 131 000 seere fulgte humorprogrammet. Men en seerrekord ble det ikke. Den rekorden gikk til søndagens ukefinale i Farmen. 1 035 000 seere fikk med sendingen, noe som er ny sesongrekord.

– Søndagsutgaven til Farmen ser ut til å ha stabilisert seg på over million seere nå i slutten av sesongen og engasjementet rundt programmet er større enn noen gang. Vi går mot tidenes Farmen sesong og det er vi selvsagt veldig godt fornøyd med, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Farmen innehar de fire øverste plassene på mest sett-lista for TV2 i forrige uke. Programleder Gaute Grøtta Grav avslørte for øvrig også i forrige uke at det kommer enda en sesong av Farmen.

Følg adressa.no på Facebook

God start for VGTV

For noen uker siden gikk startskuddet for VGs nye tv-kanal, VGTV, som var så heldig å få en syvende plass i kanallisten hos kabel-tv-kundene.

VG delte rettighetene til sjakk-VM med NRK, som ifølge Kampanje hadde et snitt på 199 000 seere. Med langt færre seere gjorde VG likevel sin foreløpige toppnotering søndag. VGTV hadde i snitt 33 000 seere mellom klokken 17 og klokken 18, og 28 000 seere i timen før.

– Vi er veldig fornøyde. Det er naturligvis alltid moro med nye rekorder. Men som vi har sagt hele tiden, handler dette om å bygge stein for stein. VGs satsing på levende bilder er langsiktig og skal styrke oss både lineært og digitalt, sier fungerende redaktør og administrerende direktør for VGs tv-kanal, Helje Solberg til Kampanje.

Cupfinalen samlet flest

Det var færre langrennsinteresserte enn sjakkinteresserte foran skjermen i helga. Petter Northugs comeback i skisporet under helgens sesongstart i langrenn på NRK. 550 000 seere så søndagens klassisk sprint og 491 000 fikk med seg lørdagens fri teknikk.

Søndagens cupfinale var imidlertid helgas sportslige høydepunkt på tv. Finalekampen, der Molde vant 2 – 0 over Odd, samlet 668 000 seere.

NRKs nysatsing Da KORK kom til bygda hadde 715.000 seere. I kveld med Ylvis Live ble TVNorges mest sette program med 399 000 seere, og Svenske Hollywoodfruer klatret til topps på TV3s liste med 100 000 seere.

Finn OlavOdde fra Ørland er eneste Farmen-deltaker som har vunnet tre tvekamper. Neste uke står han i finalen. Foto: TV2