Bassist Ingebrigt Håker Flaten fra Oppdal, Chicago og Austin er aktiv om dagen. I forrige uke spilte han med kvartett på Moskus. Onsdag er han tilbake samme sted med sin sekstett fra Chicago, der han bodde før han flyttet sørover.

I høst har han utgitt dette albumet med en annen sekstett, The Young Mothers, der Flaten har komponert nesten all musikken.

Han er en mangfoldig mann. Etter tidligere å ha spilt i mange ulike jazzsammenhenger og utgitt folkemusikk fra hjemtraktene på Oppdal, gjør han her noe helt annet. The Young Mothers er et band som går på tvers av alle grenser. Med tydelige røtter i (fri)jazz er de innom både rap, rock og punk.

Samspillet mellom Flaten og trommeslager Frank Rosaly er strålende hele veien (begge stiller på Moskus i kveld). Saksofonist Jason Jackson er usedvanlig intens og energisk, og Jawwaad Taylor behersker både rap, trompet og elektronikk.

The Young Mothers er et flott eksempel på hva som kan skje når hemningsløse, dyktige musikere møtes uten sjangermessige begrensninger. I tillegg til Benjamin Brittens «Theme From Fanny & Alexander» spiller de fem sprelske Flaten-komposisjoner som også sneier innom afrikanske og asiatiske elementer.

Høydepunkt: «Molé»

Anmeldt av TRYGVE LUNDEMO