– Det blir en fin konsert, tror jeg.

Det sier Larsen om søndagens program i Nidarosdomen. Han forteller at han er spent på å spille med Nidaros domkor siden han ikke har samarbeidet med dem før. Konserten vil bestå av folkemusikerens egenkomponerte musikk, samt korverker av Jonathan Dove, James MacMillan med flere.

Eget preg

Verdalingen skal spille et par av sine egne sanger på konserten, men han skal også være med på flere sanger med koret. Larsen har som nevnt tidligere aldri samarbeidet med koret før, men han kjenner dirigent Tore Erik Mohn godt fra før av.

– Jeg gleder meg til å spille i domkirken, det blir fint, sier fiolinisten.

Han begynte å spille fiolin da han var fem år gammel, og siden da har folkemusikken vært hans utgangspunkt. Han håper også å sette sitt preg på adventskonserten;

– Det jeg har komponert har min signatur, men jeg skal prøve å sette mitt preg på de andre sangene også.

Gjeve musikkpriser

Tidligere i høst vant 33-åringen Hilmarprisen, og nylig mottok han også Verdal kommunes kulturpris. Larsen beskriver anerkjennelsen som «veldig gjev» og er glad for at han har blitt belønnet både med en av de største prisene innenfor folkemusikken, og med en pris som hedrer hele hans karriere som musiker. Han synes også det var artig å få prisen av det han kaller for «sine egne», altså andre verdalinger.

– Det er fint å få bekreftelse på at det jeg gjør er bra, sier folkemusikeren.

Til uken drar Larsen til Tyskland for å spille med Ensemble Modern, Europas fremste samtidsensemble. Han forteller at han kommer til å bruke mye tid på å spille og lansere sin musikk i Tyskland og Europa generelt i tiden fremover.

Julekonsert og juleverksted

I tillegg til søndagens adventskonsert skal fiolinisten være med på flere konserter på Vestlandet med det Norske Solistkor. Han er også opptatt med å lage et bestillingsverk til Oslo Kirkemusikkfestival.

Der mange går på adventskonsert for å få julestemning, forteller Larsen at han kommer i stemning ved å ha juleverksted med sønnene sine, der de blant annet lager julepynt.

– Vi henter juletreet to til tre dager før jul, og det er da stemningen min virkelig kommer for fullt.