Han er en ynkelig og motbydelig mann, sa vara­ordføreren i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulstein, til trønderen Finn Olav Odde.

Det har Morten Heggdal – som vant «Farmen» i fjor – reagert sterkt på, skriver Namdalsavisa.

– Det som jeg la mest merke til var måten han sa det på. Med skikkelig politikertrykk på det han sa, traff det rett i sjela på Finn Olav, sier Heggdal.

Sesong preget av konflikter

Onsdag denne uka røk publikumsfavoritten Finn Olav ut av «Farmen». Han var også favoritten til Heggdal.

– Jeg holdt med Finn Olav først og fremst fordi han er trønder, og litt fordi vi har hatt litt kontakt. Også synes jeg den innsatsen og de ferdighetene han har, gjør at han hadde vært en verdig vinner, sier han.

Heggdal mener noe av grunnen til at det har vært mange intriger og konflikter denne sesongen, skyldes større tilgang til mat enn da han selv var med.

– Jeg tror nok vi har fått en anner­ledes «Farmen» i år på grunn av at de har fått mye mer mat. I fjor var det så lite mat at alle hadde en innstilling på at ukesoppdragene skulle gå i havn. Vi la oss sultne hver kveld, forteller han.

Farmen kalt mobbe-tv

«Farmen» har blitt et etablert og populært program. Heggdal mener produsentene tenker mer på seertall enn deltakerne, men tror ikke Finn Olav føler seg mobbet.

– Finn Olav er en bunnsolid fyr, er godt likt, står på egne bein og er trygg på det han gjør. Om noen lirer av seg meninger om han, tror jeg Finn Olav takler det bra, sier Heggdal.

Fjorårets «Farmen»-vinner tror også produsentene har spilt kortene riktig med tanke på konflikter.

– Jeg tror også at tilgangen til mer mat er grunnen til alle konfliktene, men produsentene har nok spisset de konfliktene mer gjennom redigeringa i hvert program, sier han.

– De kunne enkelt og greit ha klippet bort det Olav Harald sa til Finn Olav, men det ble nok vende­punktet i årets sesong, legger han til.

Heggdal er en kjent politimann i distriktet, og tenkte godt over sin rolle før han bestemte seg for å delta på «Farmen».

– Som politi måtte jeg tenke ekstra godt over hva slags konsekvenser forskjellige ting kunne ha hatt. Jeg mislikte også personer inne på «Farmen», men jeg kunne ikke si min mening på TV. Det tror jeg ikke Olav Harald gjorde. Han forstår nok sikkert ikke medienes makt i denne settingen, sier han.

Tror en kvinne vinner

Selv om Heggdal gjerne hadde sett Finn Olav øverst på pallen, mener han mye går på flaks.

– Det nytter ikke å vinne «Farmen» uten flaks. Jeg hadde veldig mye flaks, selv om mange tror jeg er veldig dyktig i mye. Finn Olav har gjort det samme som meg. Forberedt seg godt, men har hatt mye stang ut, sier Heggdal.

Årets premie er det samme som i fjor. Ny bil og hytte.

– Den hytta jeg vant er faktisk til salgs. Vi ser at vi ikke tid til å bygge på mange år, så dermed velger jeg å selge byggesettet, forteller Heggdal.

 – Men hvem tror du vinner finalen på søndag?

– Jeg tror og håper Magnhild vinner. Hun har stått på hele sesongen, og i en finale mot Olav Harald tror jeg hun trekker det lengste strået, sier «Farmen»-Morten.

Følg adressa.no på Facebook