– Nå i etterkant føles det som om alt gikk veldig bra. Vi kom gjennom hele helga uten de store problemene, selv om vi avsluttet et kvarter senere enn planen, sier prosjektleder Petter Ingholm Gustavsen.

Han var ansvarlig for at de 60 timene med salmesang som ble sendt direkte på NRK fra fredag formiddag til midnatt søndag gikk etter planen.

200 kor og over 3 000 sangere fra hele landet deltok i salmemaratonet. Den nye salmeboka på 899 salmer ble sunget kronologisk fra perm til perm. Alt ble overført direkte på NRK2 og nrk.no i sakte-tv-programmet «Salmeboka minutt for minutt».

Hele 2,2 millioner seere var innom sendingen i løpet av de tre dagene, bekrefter regiondirektør i NRK Trøndelag, Sigrid Gjellan.

Les mer i morgendagens papirutgave av Adresseavisen.

Til sammenligning var 3,2 millioner seere innom «Hurtigruten - minutt for minutt», de fem døgnene programmet ble vist på TV.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Gjenhør neste søndag

Nå sitter NRK på 60 timer med opptak av salmesang. Hva skal det brukes til i etterkant?

– I første omgang skal jule- og adventssalmene som ble sunget i helga sendes i reprise tre søndager frem til jul. Ellers vil hele sendingen ligge ute på NRKs nett-tv, og der blir mulig å søke opp hver enkelt salme, sier Gustavsen, som mener det å sette opp kjøreplanen var prosjektets største utfordring.

–Det å tilfredsstille korenes ønsker om sanger de skulle synge, og når de skulle synge dem, var også en utfordring. Det ble en stor logistikkjobb, men vi var trygge på at vi hadde tenkt på alt på forhånd. Derfor gikk det bra.

– Fylte kirka 30 ganger

De fleste salmene ble sunget i Vår Frue kirke i Trondheim, både fra hovedscenen inne i kirka og på utescenen. En opptelling gjort av Kirkens Bymisjon søndag kveld viser at nesten 17 000 mennesker hadde vært innom Vår Frue kirke i løpet av helga.

– 17 000 gjester betyr at vi fylte kirka over 30 ganger. Det er helt vilt, sier gateprest og ansvarlig for Vår Frue åpen kirke Siv Limstrand.

– Jeg hadde håpet at folk skulle kjenne sin besøkelsestid, men at kirka skulle være så full i så mange timer i strekk, det overgikk det vi hadde håpet på.

Gjennom natta var det roligere i kirka. På det minste var det 50 – 60 gjester, men på formiddagene begynte kirka og fylles igjen.

Kollektengelen

Publikum hadde mulighet til å gi penger til kirken, enten via kollektengelen i kirka eller ved å donere på sms. Mandag formiddag er kollekten ennå ikke talt opp.

– At folk ønsker å donere penger er en kjempepositiv bieffekt av arrangementet, sier Limstrand.

I tillegg til korene i Trondheim, ble det sunget i Tromsø, Kåfjord, Fløyen, Maihaugen, Halden, Finnsnes, Utstein Kloster, Fredrikstad, Karasjok, Lofthus, Oslo og USA i løpet av helga.

Utenlandske medier har også vist interesse for sakte-tv-prosjektet. Tyske ARD hadde søndag et fem minutters tv-innslag i programmet Weltspiegel. Den britiske sakte-tv-bloggeren Tim Prevett var i Trondheim for anledningen, og ble blant annet intervjuet av BBC om det norske sakte-tv-fenomenet.