Et areal på ca. 10 dekar ved Rosten skole er et mest aktuelle stedet for bygget, som skal tilrettelegges for kulturelle, idrettslige og kirkelige formål.

– Dette er godt nytt for oss, sier Børre Lien, FAU-leder ved Rosten skole og initiativtaker til et bydelsforum for Tiller som nylig er etablert og som markerte seg ved Rådhuset foran bygningsrådets møte tirsdag morgen.

Opprop

– Vi satte i gang en underskriftsaksjon for å få et slikt bygg realisert og leverte et opprop til politikerne. Jeg tror det kan ha vært utslagsgivende for vedtaket i bygningsrådet. Vi har prøvd å få alle miljøer med oss og har kartlagt hva innbyggerne savner og ønsker seg i dette området, der kommunen til nå ikke har vært så flink til å ta lokalbefolkningen med på råd. Vi har heller ikke vært så gode til å fortelle hva vi vil ha, sier Lien.

Først og fremst er det mangelen på et større forsamlingslokale, møte- og øvingsrom som savnes av ulike interessegrupper i bydelen. Menigheten og musikkmijøet har bl.a. felles ønske om en konsertsal som kan romme 400-500 personer. Et nytt lokale for kirkelige handlinger er også aktuelt, som et supplement til Tiller kirke. Et eget bibliotek for Tiller er dessuten på ønskelisten hos mange. Fra idrettshold håper man at et klubbhus for Tiller IL kan innlemmes i planen, men det er ikke snakk om treningslokaler eller annen idrettslig aktivitet i bygget.

– Idrettshall for Tiller er et annet tema, der det lenge har vært planer om en storhall sør for forbrenningsanlegget, sier Børre Lien, som heller ikke vil betegne det nye samlingsstedet som et kulturhus.

– Det vi trenger er en ikke-kommersiell møteplass for folk i alle aldre, et fleksibelt bydelssenter med en rekke funksjoner som står åpent fra morgen til kveld, sier han.

Skaper identitet

Forslaget om reguleringen ble fremsatt av Tone Stav (H) og Geirmund Lykke (KrF) og ble enstemmig vedtatt av bygningsrådet.

– Det aktuelle arealet ved Rosten skole har tidligere vært kalt «kirketomta» med tanke på ei mulig ny kirke. Ved fremlegging av kommunedelplanen for Tiller i 2012 tok jeg opp spørsmålet med menighetsrådet om å omdisponere denne tomta til et flerbrukshus. Et slikt hus manglet i denne bydelen, der skolene ble bygd før vi begynte å tenke på flerbruk ved bygging av nye skoleanlegg, sier Lykke, som ser for seg huset som et samlingssted for innbyggerne i østre del av gamle Tiller kommune, dvs. øst for E6.

Han tror at huset vil ha stor identitetsskapende effekt for brukerne, men legger til at det gjenstår mye før bydelen kan få sitt nye samlingssted. –Den store utfordringen blir finansieringen, slår Geirmund Lykke fast.