– Det blir vakkert. Hvis man ikke har julestemning fra før av, så får man det garantert etter konserten, sier Nina Steen, kommunikasjonssjef i Trondheim Symfoniorkester.

Konserten spilles onsdag 17. og torsdag 18. desember i Olavshallen. Det blir en klassisk julekonsert med TSO, Nidarosdomens jentekor, Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Line Sofie Aleksandersen. I tillegg vil forestillingen «Fargespill Trondheim» være inkludert i konserten. Arrangementet vil derfor by på både tradisjon og nye elementer. Begge konsertene er utsolgt.

Tradisjon

Steen forteller at konserten vil by på mye forskjellig, blant annet tradisjonelle julesanger, klassiske juletoner og at den vil avsluttes med «Deilig er jorden». Orkesteret begynte å øve på mandag, og de øver hver dag frem til konserten. Nidarosdomens jentekor har øvd individuelt, men hele opplegget med alle aktørene kokes sammen denne uken.

– Det blir en varm, klassisk konsert. Jeg tror gamle minner vil vekkes til live av repertoaret, og konserten blir en deilig forening av aktørene, sier Steen.

Hun fortsetter å si at julekonserten har blitt en tradisjon for TSO, og at de inviterer ulike samarbeidspartnere hvert år ut ifra hva de ønsker å ha med i konserten. I år falt valget på Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen. På spørsmål om hvordan det er å jobbe med Aleksandersen og Pedersen, svarte Steen;

– Det er fantastisk artig! De er to oppriktige musikere, og samarbeidet har gitt oss stor glede.

En musikalsk fortelling om det nye Norge

Aleksandersen og Pedersen har invitert med seg forestillingen «Fargespill Trondheim», og de fleste av aktørene i denne forestillingen er nye i Norge. Forestillingen er satt sammen av sanger, regler og dans som Fargespillaktørene har med seg fra sin kultur. Målet er at det i møtet mellom den norske sangskatten og andre sang- og danseinnslag skapes en musikalsk fortelling om det nye Norge.

– Vi vil by på noe utradisjonelt i det tradisjonelle og vi vil gi en smakebit av noe annet enn bare norsk jul, avslutter Steen.