En sentral rollefigur blir drept i to av tre populære animasjonsfilmer for barn. Dette skjer i bare halvparten av voksenfilmene.

Det viser resultatene fra en amerikansk studie som er publisert i tidsskriftet British Medical Journal. Dagbladet har sitert The Telegraph, og skriver at forskerne har sett på de mest innbringende animasjonsfilmene for barn, og sammenliknet med de mest populære voksenfilmene, som «Pulp Fiction», «The Departed» og «The Exorcism of Emily Rose».

Følg adressa.no på Facebook

Resultatene overrasket til og med forskerne, som trodde animasjoner for barn lå på linje med voksenfilm når det gjelder drap og død.

- Snarere enn uskyldige og snille alternativer til typiske skrekk- og dramafilmer, er animasjonfilmer for barn fulle av drap og ødeleggelse. Vi bestemte oss for å undersøke dette etter at en kollega så «Oppdrag Nemo» og fikk bakoversveis av hvor mange som dør i en film han trodde var uskyldig, sier en av forskerne, Dr James Kirkibride ved University College London, til The Telegraph.

Faren for å dø i animasjonsfilmer er ifølge studien 2,5 ganger så stor for hovedpersoner i barnefilmene enn hovedpersoner i voksenfilmer, og foreldrene til hovedpersonene har hele 5 ganger så høy «dødelighet» som tilsvarende rollefigurer i voksenfilm.