I motsetning til Microsoft som med sin Xbox One ser ut til å ha gått helt bort fra uavhengige utviklere så har Sony med sin Playstation 4 omfavnet dem. Og i dag kommer en av de største gratisspill-suksessene fra PC til Sonys plattform.

«Loadout» beskrives gjerne som «den alkoholiserte storebroren til Team Fortress 2» eller som magasinet Venture Beat skrev: «Som om Looney Tunes skulle ha blitt regissert av Quentin Tarantino».

Klikk på traileren øverst i denne saken for å få en smakebit på hva det dreier seg om.

«Loadout» er et tredjeperson skytespill ( tenk «Uncharted» eller «Gears of War») blandet med en voksen porsjon av syk humor. Spillet er hovedsaklig en online multiplayer-spill, men kan også spilles alene.

Gratis - helt gratis

I likhet med Blizzards «Hearthstone» og Valves «Dota 2» så er også «Loadout» et spill som er helt gratis å laste ned og spille. Men i motsetning til 99% av alle andre «gratis» -spill som nå finnes både til PC og nettbrett / mobil så trenger du ikke å betale noe som helst for å faktisk ha det moro og vinne. I «Loadout» så finner du nemlig ingen irriterende påminnelser om å betale ekte penger for å skaffe deg fordeler.

Tegneserievold og nakenhet

Spillet har vært ute på Steam siden januar, men teamet bak «Loadout» har siden i sommer brukt tiden til å gjøre klart spillet til Playstation 4. Noe som har vært planen helt siden utviklingen av «Loadout» startet.

Vi anbefaler sjelden gratisspill her i Adresseavisens spillredaksjon, men i dette tilfellet så gjør vi et unntak. Spillet er i skrivende stund ennå ikke oppe på den europeiske PSN-butikken, men vi regner med at det vil være tilgjengelig innen klokka 18  i kveld.

«Loadout» har en PEGI-merking på 18 år på grunn av tegneserie-vold og nakenhet.

«Loadout» laster du ned enten fra PlaystationNetwork eller direkte fra PSN-butikken på PS4-konsollen.