– Jeg regner med at det er en del som får «pirrende» julegaver i år, sa kinosjef Morten Haagensen til Opdalingen nylig. Han forteller at det er første gang han har opplevd så stor etterspørsel etter kinobilletter så lang tid i forveien, og konstaterer ny rekord på forhåndssalg.

Interessen for filmen, som har norgespremiere 13. februar, er imidlertid ikke massiv overalt - enda. Noen sjekketelefoner viser at Verdal kino har solgt 36 billetter til premieren, i Stjørdal er det solgt 12 billetter. Steinkjer kino har så langt ikke lagt ut billettene for salg.

Skal du se filmen? Gi din stemme til høyre for artikkelen.

Billetter revet bort

Men ved Trondheim Kino har forhåndssalget vært bra. Torsdag formiddag har de solgt 1398 billetter. 1100 av dem til premieredagen.

– Jeg kan ikke huske at vi har lagt ut billetter til forhåndssalg så tidlig før, så jeg var spent på salget. Og det har gått veldig bra. Billettene til festforestillingen på Nova kino og til Kongesalen på Prinsen ble revet bort, sier programsjef ved Trondheim Kino, Eli Gjerde.

De to nevnte salene er utsolgte, men Gjerde sier at de kommer til å sette opp filmen i flere saler over nyttår, slik at alle får mulighet til å se filmen.

Hun legger til at så stor interesse som publikum har vist denne filmen, ser de ellers bare ved storfilmer som «Hobitten», «James Bond» og «Sex and the city».

– Det spørs om det er mange som får kinobilletter i julegave i år, sier Gjerde.

Les også: «Fifty Shades of Grey» slår alle rekorder

Følg adressa.no på Facebook her

Erotiske scener

«Fifty Shades of Grey» er basert på den erotiske boktrilogien med samme navn, der vi møter den unge litteraturstudenten Anastasia som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey. Bøkene har vekket stor oppmerksomhet på grunn av sine eksplisitte erotiske scener med elementer av sadomasochisme (BDSM).

Siden lanseringen har boktrilogien blitt oversatt til 51 språk og solgt over 100 millioner eksemplarer. Det gjør den til en av de raskest selgende bokseriene noensinne.

Besøkte sexhule

Dakota Johnsen (24) har rollen som Anastasia Steele, og Jamie Dornan (32) spiller Christian Grey. I et intervju med Elle forklarer Dornan at han oppsøkte en såkalt sexhule for å forberede seg til rollen.

– Jeg dro dit. De ga meg en øl og gjorde det de....likte. Jeg så en dominant med to av sine underdanige, forteller skuespilleren til Elle.

Før de gikk i gang med innspillingen utformet 32-åringen en skriftlig kontrakt som gikk ut på at kjønnsorganet hans ikke skulle vises frem i filmen.