Høyst sannsynlig høstet du ingen stor suksess med det lille stuntet. Du ler trolig heller ikke når noen du ikke kjenner ved siden av deg på busstoppet fjaser og ler. Man må bli kjent med personen og det vanlige før man kan le av det uventede og uvanlige vedkommende gjør eller sier.

Der har du problemet til «Latter Live» som skal sendes på NRK1 de neste ukene.

Tanken bak serien er like enkel som den er uklar. «Latter Live» skal ta publikum med til humorhuset Latter på Aker Brygge i Oslo, der de skal få oppleve førtiseks av Norges ledende standupkomikere på og bak scenen. I første episode får publikum se Johan Golden, Stian Blipp, Cecilie Steinmann Neess, Christian Mikkelsen, Martin Beyer-Olsen og Hans Morten Hansen, komikere som vanligvis kan gjøre en hvilken som helst humorkveld til en fest.

Det gjør «Latter Live» det det kan for å forhindre.

TV-seerne får korte sett, fra omtrent to og et halvt til fem minutter lange. De får se komikere som gir hverandre gaver bak scenen, som snakker om helse, tar bilder, sniker seg innpå hverandre med mikrofon, og småsnakker like etter at de har gått av scenen.

Alle disse tingene er klippet inn i hverandre, av og til midt i settene slik at flyten ødelegges. Komikerne får rett og slett ikke prate i fred. Klippingen er som en full publikummer som avbryter dem.

Det på scenen er gøy. Det bak er totalt unødvendig.

Tanken bak serien er å gi et innblikk i komikernes hverdag før, under og etter show. Produksjonsteamet burde heller kjøpt konseptet til «Live at the Apollo». Lengre sett, gi komikerne tid til å briljere, kutte alle innklipp som forstyrrer. Da ville komikerne fått tid til å etablere scenekarakterene sine før de gir oss sine beste tekster. Nå blir mange av komikerne fremmede som kommer bort til en på busstoppet og forsøker å si noe morsomt.

Komikerne leverer. Produksjonen river det hele ned.

Her er en oppgave til de som har laget «Latter Live»: Kom dere tilbake til klipperommet. Norsk standup fortjener bedre enn dette.

Anmeldelsen er basert på den første episoden som vises på NRK1 mandag 5. januar kl. 22:30.

Anmeldt av ANDERS HOLSTAD LILLENG