De tre bøkene om David som har mistet hukommelsen, kommer nå ut i USA.

– Det er veldig spennende det som skjer, sier Carl Frode Tiller.

– Jeg vil jo gjerne nå ut til folk med det jeg skriver og i USA er det et stort potensial. Et lavt salgstall der, blir jo gode salgstall her.

–Hva er det som gjør at du når ut i verden med Innsirkling?

– Det som er nært og lokalt får gjerne et globalt nedslagsfelt. Innsirkling tar opp identitet, hvordan vi ser på oss selv. Det er skildring av mange vanlige folk i en norsk hverdag, sier en fornøyd Carl Frode Tiller.

Innsirkling er tre bøker om David som har mistet hukommelsen. Gjennom en avisannonse blir folk som har kjent ham, oppfordret til å skrive om hvordan de husker ham. Slik blir leserne kjent med David gjennom andre.

– Blir du rik nå?

– Nei. Det tror jeg ikke, men kanskje, hvis det først går bra så kan jeg sikkert tjene godt. Men det er ikke det viktigste for meg. Jeg er fornøyd bare jeg har penger til mat og strøm. For meg er det kjempeartig å få lesere til det jeg skriver. Jeg prøver å skrive så godt som mulig, og tror det er helt feil å tenke på marked og salg.

Carl Frode Tiller sier han ikke husker hva han tenkte da han begynte å skrive på den første boka i 2004.

– Men på et tidspunkt skjønte jeg at det kom til å bli langt. Når jeg skulle beskrive en person gjennom andre, måtte jeg skrive flere bøker.

Akkurat nå er Tiller i gang med en ny roman og et teaterstykke. Han er usikker på om det blir en eller to historier, og hvordan det kommer til å ende opp.

– Jeg er i ferd med å fomle med stoff og tekst. Han forteller han er akkurat der han vil være.

– Jeg ble forfatter for å skrive, ikke for å snakke om bøkene mine, sier han og gruer seg litt for om han må dra på lanseringsturne i USA:

– Det er ikke der jeg har det største talentet, men føler en viss plikt til å være med og selge bøkene mine.Jeg må jo ingenting, men likevel så deltar jeg jo i et marked, og føler jeg må stille opp litt.