Den britiske barnebok-figuren bjørnen Paddington, har fått en film så full av action, dramatikk og lekne referanser til populærkultur og britisk stormaktstid at den kanskje blir litt for stor for de aller minste. For 7-åringer og folk langt oppover i åra er «Paddington» et solid europeisk alternativ til amerikansk familiefilm.

Kombinasjonen animert bjørn og et imponerende galleri av britiske toppskuespillere, samt Nicole Kidman, gjør at den dubbede versjonen, som anmeldelsen er basert på, er ekstra vanskelig å få helt god. Filmen og de popkulturelle referansene kommer nok enda bedre til sin rett i originalversjonen.

Som moderne filmvri på Michael Bonds barnebokfigur fra slutten av 50-tallet er «Paddington» godt gjort. Det er mye å glede seg over i filmen hvor en sjelden bjørn fra «det mørkeste Peru» sniker seg på en båt til London, for å lete etter forhistorien sin og prøve å finne noen som vil ta seg av ham.

Foruten en spennende, actionfylt og morsom historie, med Nicole Kidman som en slags Cruella DeVille (som vil drepe og stoppe ut bamsen), er «Paddington» en søt historie om å være annerledes i et fremmed land. Kombinasjonen av animasjon og skuespillere funker bedre enn vanlig i slike filmer. Filmen bør gi bjørnen Paddington nye norske venner. Vi gamle skulle gjerne hørt ham på engelsk.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG