Highasakite var nominert til tre Spellemannpriser for plata «Silent Treatment» før kveldens utdeling.

I kategorien for beste komponist , fikk de full klaff før pausen i utdelingen. Etter pausen klinte de til igjen, og tok også prisen for årets popgruppe.

- Jeg er skikkelig glad. Jeg vil takke manager Glenn. Han har fått våre drømmer til å gå i oppfyllelse dette året, sa Ingrid Håvik du hun mottok sin andre pris for kvelden.

Marte Eberson mente tildelingen av prisen for årets popartist var sjukt kult.

- Dette er en kategori hvor vi konkurrerer med de topperste folka i verden. Jeg må takke Eirik Søreide, som booker så bra for oss i Polar artist. Han har gjort en kjempebra jobb, skaffet oss en rekke godt betalte jobber. Så det er jo en bonus, sa Eberson.

- Vanvittig vanskelig

Gruppen består av Ingrid Helene Håvik (vokal), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synther), Marte Eberson (synther) og Kristoffer Lo (gitar, perkusjon og flugabone).

Før utdelingen av årets popartist uttalte sistnevnte at det ville bli vanskelig å vinne prisen.

- Årets popgruppe tror jeg er vanvittig vanskelig å vinne. Å konkurrere mot Nico & Vinz, Röyksopp og Robyn er ekstremt. Alle der er verdige vinnere. Nå sklal vi bare kose oss, så får det som skjer bare skje, sa han bare minutter før den bandets andre Spellemannpris var et faktum.

- Latterlig morsomt

Lo var naturlig nok i veldig godt humør da adressa.no snakket med ham under pausen i prisutdelingen.

- Dette føles så vanvittig bra, og gøy. Det var latterlig morsomt, og enda gøyere enn jeg trodde det skulle være. Nå fikk vi en pris, og det var alt vi ønsket oss. Det gikk kjempebra! Ingrid var så flinkt til å takke, vi er kjempestolte, sier Lo.

Etter kveldens andre pris la han ut følgende melding på Instagram.

- JEEZUZ!!! Two Norwegian Grammys! I'm so incredibly proud and humble, and so happy to play with such amazing people!

Håvik takket alle som hadde bidratt til å lage albumet som vant henne prisen som årets komponist.

- Tusen takk jeg vet ikke hva jeg... Jeg har glemt alt sammen. Tusen takk til bandet, dere fire som står her sammen med meg, for at dere arrangerte låtene mine så fint. Jeg tror ikke de hadde vært så fine uten dere. Og tusen takk til Kåre, som også produserte dem. Og til Frithjof som ga dem ut, og til Glenn som har ordnet hele greia, og til alle som har med saken å gjøre. Tusen takk, sa Håvik da hun mottok prisen for beste komponist.

Suveren på Topp 40-lista

Plata «Silent Treatment» har snart vært et helt år på VG-lista topp 40. Sist uke var den på sjuende plass på den ofisielle norske albumlista.

Highasakite vant både låt-kategorien og album-kategorien i Adresseavisens kåring av årets beste musikk. Les anmeldelsen av «Silent Treatment» her.

Lo forteller at det er vanskelig å oppsummere 2014.

- Året har vært så utrolig innholdsrikt. Fra vi slapp plata og gruet oss til første anmeldelse, til vi gikk ut og spilte over hele verden. Det har vært fantastisk gøy, og nå krones året og plate med denne prisen. Det føles litt som man er ferdig med 2014, nå har alt man kan tenke seg i løpet av et år faktisk skjedd. Det er ganske fantastisk, sier Lo til adressa.no.

- Hva er planene for det nye året, det er vanskelig å toppe fjoråret?

- Ja, det er én måte å si det på. Men det eneste vi hadde som mål i 2014, var å spille inn en plate som er kjempebra. Det er målet også for 2015. Så får ting gå som de går. Hvis vi klarer å lage enda en plate som er kjempebra, og kanskje enda bedre, da har vi nådd målet. Vi er et band som jobber hardt, og ser fremover. Vi skal spille inn en ny plate og nye låter. Det er målet, sier Lo.

Highasakite og Håvik var også nominert i kategoriene årets tekstforfatter. Den prisen gikk til Siri Nilsen, men gruppen vant altså de to andre kategoriene de var nominert innenfor.

Pris til Trondheim jazz orchestra

Også andre artister fra Trondheim vant priser. Marius Neset og Trondheim jazz orchestra vant pris i kategorien jazz. Det var artisten Ida Jenshus som overrakte prisen.

Neset og Trondheim jazz orchestra ga i fjor ut plata «Lion».

Også andre artister med tilknytning til Trøndelag har vunnet pris under Spellemannprisen. Emilie Nicolas har fire år på jazzlinja ved NTNU bak seg. Under årets Spellemannpris ble hun kveldens første prisvinner, da hun vant Spellemannpris i kategorien Årets nykommer.

Prisen ble overrakt av Øystein Greni fra bande Bigbang. Prisen betyr også at hun får med seg et stipend på 250 000 kroner.

- Takk til alle som hører på musikken min, og som kommer på konserter. Takk til bandet mitt som er med på å produsere plata, og takk til alle fine folk som jeg jobber med. Tusen, tusen hjertelig takk, sa Nicolas i sin takketale.

Nicolas vant også i kategorien popsolist forant blant andre Ida Jenshus.

Nico & Vinz Årets Spellemann

Les anmeldelsen av albumet «Like a Warrior» her.

Erlend Skomsvoll, som også har utdannelsen sin fra jazzlinja ved NTNU, og har spilt for blant andre Trondheim jazz orchestra.

Fredag mottok han også buddyprisen, som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz.

Nico & Vinz mottok den gjeveste prisen, nemlig årets spellemann.

Morten Abel tok hedersprisen

I andre kategorier vant Morten Abel årets hederspris, mens Admiral P og Nico D vant årets hit med låten «Engel».

De to trønderbandene Johndoe og Spidergawd var nominert i kategorien rock, men ble slått av gruppa The Cheaters.

Hans Bollandsås var nominert i kategorien blues, men ble slått av Daniel Eriksen. Årets danseband ble Dænsebændet.

Gjermund Larsen ble tildelt pris i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk.

I kategoriene samtid, elektronika/dancemusikk, metal og urban vant henholdsvis Håkon Stene, Mental Overdrive, Execration og Store P.

Ingrid Håvik takket dem som har bidratt til at hun og bandet Highasakite vant pris som årets komponist lørdag. Foto: NTB/SCANPIX
Ingrid Helene Håvik i Highasakite vant Spellemannpris lørdag. Her i aksjon under fjorårets Øya-festival. Foto: Audun Braastad / NTB s canpix, NTB scanpix
Highasakite er med «Silent Treatment» årets mest spilte album på både WiMP og Spotify, og høstet tre nominasjoner i kategoriene popgruppe, komponist og tekstforfatter under Spellemannprisen. Fra venstre Kristoffer Lo, Øystein Skar, Trond Bersu, Marte Eberson og Ingrid Helene Håvik Foto: NTB/SCANPIX
Emilie Nicolas ble for alvor kjent under Pstereofestivalen 2013. Lørdag vant hun Spellemannpris i kategorien Årets nykommer. Foto: Flickr/Creative Commons
Morten Abel vant årets hederspris under Spellemannprisen lørdag kveld. Her på den røde løperen sammen med Odd Nordstoga. Foto: NTB/SCANPIX