Den amerikanske musikeren, skuespilleren og satirikeren, kjent for sine parodier av populære sanger, kroner suksessen med fjorårets album «Mandatory Fun» med en verdensturné.

Lørdag 26. september er Clarion Brattøra stoppested for The Mandatory World Tour, skriver VS Management i en pressemelding.

Toppet Billboard

«Mandatory Fun» er det første komediealbumet som har debutert på toppen av Billboard Top 200-listen. I forbindelse med lanseringen la Yankovic ut åtte musikkvideoer på åtte dager.

Disse inkluderte parodier av Parrell Williams' «Happy» («Tacky»), Robin Thickes «Blurred Lines» («Word Crimes»), Lordes »Royals» («Folie»), og Iggy Azaleas «Fancy» («Handy»).

Nominert til Grammy

I tillegg til å inneha de fire øverste plassene på Spotifys topp ti-liste samtidig, debuterte singlen «Word Crimes» på Billboard Top 40-lista. Dette plasserer «Weird Al» Yankovic i selskap med Michael Jackson og Madonna, som er de eneste som har hatt singler på lista i hvert av de siste fire tiår, skriver VS Management i pressemeldingen.

Musikeren har vært nominert til Grammy hele 15 ganger, og har vunnet prisen ved tre anledninger. I år er han nok en gang nominert i kategorien beste komediealbum.

Dagen før konserten i Trondheim spiller «Weird Al» Yankovic på Sentrum Scene i Oslo. Billetter legges ut for salg 30. januar.

I september får det trønderske publikum oppleve «Weird Al» Yankovic live på Clarion Brattøra i forbindelse med hans verdensturné. Foto: Pressebilde