Den amerikanske rapperen Yelawolf kommer til sommerens Pstereo-festival.

Dette blir 35-åringens første konsert i Trondheim - han var booket til Familien i 2011 men måtte avlyse konserten.

Gjennombrudd i 2010

Yelawolf, født Michael Wayne Atha, ble født i Alabama men tilbragte mye av oppveksten i Tennessee, blant annet i Nashville. Som voksen var han en periode hjemløs, men som 26-åring debuterte han i 2005 først med mixtape og deretter med albumet «Creek Water».

Flere ep-er og mixtaper senere, fikk han i 2010 et stort gjennombrudd med mixtapen «Trunk Muzik» (og den utvidede reutgivelsen «Trunk Muzik 0-60), singler som «Pop the Trunk» og «Daddy's Lambo» og samarbeid med navn som Gucci Mane og Big Boi.

Under Eminems vinger

Deretter signerte han kontrakt med Eminems selskap Shady Records, der han ga ut det forholdsvis populære albumet «Radioactive» i 2011. Yelawolf ble av mange ansett for å være nettopp Eminems arvtager, men de fleste kritikere synes å være enige om at sørstatsrapperen foreløpig ikke har klart å lage noe som helt matcher kvaliteten fra «Trunk Muzik».

Album i 2015

Det kan endre seg i løpet av 2015, Yelawolfs andre studioalbum «Love Story» er ventet i løpet av året. En singel derfra, «Till It's Gone», oppnådde sist høst Yelawolfs høyeste singellisteplassering i USA noensinne.