Barndomsvenninnene Ingvill Korsvoll (20) og Marte Olsen Horsberg (20) fra Kyrksæterøra har laget YouTube-videoen «La mæ ta dæ med te Kyrksæterøra". Filmen handler om Kyrksæterøra og hva den lille bygda har å tilby.

- Jeg har lenge hatt lyst til å lage noe om Kyrksæterøra, men det har liksom aldri blitt. Men så kom mulla Krekar og ga meg et spark bak og da måtte jeg bare smi mens jernet var varmt, sier Korsvoll som både har skrevet og spilt inn sangen.

Parodi på Kyrksæterøra

Etter at videoen ble lastet opp på YouTube og publisert på Facebook mandag kveld har den i skrivende stund blitt likt av 300 personer og kommentert rundt 40 ganger.

- Målet mitt er å få folk til å le. Jeg synes det er veldig artig å sette ting på spissen. Dette er jo en parodi på bygda, sier hun.

Sofaen som musikkstudio

Korsvoll brukte et par kvelder på å skrive teksten før hun spilte inn sangen. Opptakene ble gjort hjemme i sofaen med en dårlig mikrofon.

- Familien min flirte bare av meg, sier 20-åringen.

Etterpå ringte hun Olsen Horsberg og spurte om hun hadde lyst til å være med å lage musikkvideoen. Det hadde hun lyst til og forrige søndag gjorde de filmopptakene på hjemgården til Korsvoll og andre steder i bygda.

- Etter å ha lest den morsomme teksten måtte jeg bare bli med og filme, sier venninnen.

Kristoffer Selbekk Hille (17) står bak instrumentalversjonen av Karpe Diems låt «Vestkantsvartinga».

Håper folk tar det med et smil

20-åringen, som for tiden studerer i Trondheim, håper ingen blir såret av teksten.

- Jeg håper folk tar det med et smil og kommer til bygda vår for å se på alle fasilitetene vi har å by på. De skal få en kjøretur med traktoren min. Jeg har også en stor donge med Felleskjøp-capser liggende, sier Korsvoll.

Venninnene Ingvill Korsvoll (20) og Marte Olsen Horsberg (20) har laget en musikkvideo i kjøvannet av Krekar-saken. Foto: Privat