Åge Aleksandersen håper publikum fra hele landet vil komme til London. Men mange av dem som kommer til å sitte i salen 17. juni neste år, vil nok være trøndere. Når billettene legges ut for salg fredag morgen, kan publikum kjøpe pakker der charterfly fra Værnes, tre netter på hotell og billett er inkludert. Flere fly blir satt opp. Turene vil koste knapt 8000 kroner.

Se pressekonferansen her!

- Vi selger bare pakker, ikke billetter enkeltvis. Da ville nordmenn i London sikret seg de fleste av billettene, sier Endre Storholt i selskapet Koment, som arrangerer konserten.

Han opplyser at hvis billettene skulle blitt solgt enkeltvis, ville de kostet 650 kroner.

Storholt forteller også at Royal Albert Hall er et svært dyrt lokale å leie, men han vil ikke opplyse om beløpet.

Årsaken til at det ikke blir solgt mer enn 3000 billetter, er blant annet at 1300 billetter i konsertsalen er reservert for folk med livslangt abonnement. Disse 1300 har arvet abonnementet fra sine forfedre som var med på å finansiere byggingen av hallen.

Les mer: «Alle» snakker om Åge

Da det på 1800-tallet oppsto problemer med å finansiere byggingen av den legendariske konsertsalen, henvendte byggherrene seg til noen av Englands rikeste familier, som bidro med penger. Det er deres etterkommere som i dag sitter på de 1300 setene som de kan benytte når de har lyst. Billettene blir ikke solgt på vanlig måte hvis livstidsabonnentene ikke dukker opp. De kan dukke opp midtveis i en konsert hvis de har lyst, eller de kan ordne med at billettene blir solgt og at inntektene går til et veldedig formål.

Bygningen er oppkalt etter prins Albert, som var gift med dronning Victoria. Han døde i 1861. Da Victoria åpnet hallen ti år senere, fikk den navn til minne om ham.