- Det er livet mitt og livet til en norsk musikant i et nøtteskall. Royal Albert Hall er helt uvanlig spesielt, men det blir også veldig fint å spille med Dalakopa på Røros i mars, sier Åge Aleksandersen.

Det var torsdag formiddag at Åge slapp «bomben» om at han skal spille i Londons storstue 17. juni 2016. Adressa sendte pressekonferansen fra Rockheim live, og nyheten gikk som en farsott på sosiale medier.

TV-ADRESSA: - Det finnes faktisk noen drømmer som kan gå i oppfyllelse

- Det har vært kolossal oppmerksomhet, over all forventning, egentlig. Også etter at pressekonferansen var ferdig, har telefonen ringt konstant. Og så har det strømmet på med hyggelige meldinger fra kolleger, og det er veldig artig, sier Åge.

Takket nei til Dagsrevyen

Men da han fikk invitasjon fra Dagsrevyen om å være med i kveldens sending, måtte han takke nei.

- Nei, jeg har ikke muligheten til å være med på det. Jeg og Gunnar (Pedersen, fra Sambandet, red.merk.) er på Os for å øve med Dalakopa, og da har jeg ikke mulighet til å være fysisk til stede i Oslo, sier Åge.

Konsertene sammen med folkemusikk/gammeldans-gruppa Dalakopa finner sted i Storstuggu på Røros under Vinterfestspill 13. og 14. mars.

Glad i Dalakopa

- Vi tar utgangspunkt i de akustiske konsertene som jeg og Gunnar har innimellom, og vi kommer til å spille mine sanger, sier Åge, som også brukte musikerne på låten «Kveldssol» på fjorårets plate «Sukker og salt».

LES ANMELDELSEN: Modnes med stil

- Jeg er veldig glad i Dalakopa. Det er noe med lyden av dem som fasinerer og rører meg, og jeg har gledet meg lenge til disse konsertene.

Kveldens øving er den første før konsertene i mars, og finner sted på Os i Østerdalen, ti minutter fra Røros.

- Det var lettest for dem å samle seg her. Jeg er dessverre forkjølet og kan ikke synge. Men det har vært en helt suveren dag, sier Åge.

–Jeg er veldig glad i Dalakopa. Det er noe med lyden av dem som fasinerer og rører meg, sier Åge. Foto: Glen Musk