I kveldens utgave av «Mesternes Mester» var det strategi som sto på skjemaet.

Gjennom tre øvelser måtte deltakerne utfordre kunnskapene og den logiske og strategiske sansen, fremfor den fysiske kapasiteten. Det passet ikke den tidligere RBK-profilen Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Han oppsummerte oppholdet på Sicilia, hvor programmet spilles inn, som koselig.

Han la imidlertid ikke skjul på at han flere ganger har vært skuffet over egne prestasjoner.

- Sportslig har det vært skuffende. Jeg har vært redd for nattesten flere ganger i løpet av tiden jeg har vært her. Men når jeg står her, tenker jeg, er du ikke bedre? Og det er greit, sa han.

Mini først i vannet

Første oppgave var en kunnskapstest. Deltakerne skulle besvare spørsmål om de andre deltakerne. For hvert riktig svar, måtte den deltakeren det ble stilt spørsmål om, ta ett steg ut på en planke som gikk ut i et basseng. Da de andre deltakerne hadde svart riktig på alle spørsmålene, måtte deltakeren det gjaldt hoppe i vannet.

Den som måtte hoppe i vannet først, var nettopp Mini. Tidligere lagkompis Harald Martin Brattbakk gjorde det betydelig bedre, og havnet på tredjeplass etter øvelsen.

Frode Andresen ble utropt som vinner, og kunne gå tørrskodd til neste øvelse.

Tråkket utenfor streken

Andre konkurranse var «strategistolpe». I øvelsen ble hver deltaker plassert foran en stolpe. Stolpene sto i en sirkel, og målet var å velte de andre deltakernes stolper, samtidig som man passet på sin egen.

Også her gjorde Mini det dårligst, og var den første som røk ut da han tråkket utenfor en strek deltakerne ikke fikk bevege seg over.  Han fikk raskt selskap av Brattbakk, som var den neste som fikk sin stolpe veltet over ende.

Svømmeren Aleksander Hetland tok ledelsen etter andre konkurranse foran Frode Andresen.

- Nå gir jeg opp

Tredje øvelse var «klossekamp». I denne konkurransen skulle deltakerne plassere tetrisklosser i en ramme, som et puslespill. Utfordringen var å få satt inn alle klossene i rammen, med færrest mulig hull i «puslespillet».

Mini viste tidlig at dette ikke var hans favorittøvelse.

- Nå gir jeg opp, nå hermer jeg bare, sa den tidligere fotballproffen, og begynte å legge klossene akkurat likt som tidligere hopper Lars Bystøl.

Strategien var ikke særlig vellykket for Mini. Han fullførte øvelsen på sjette raskeste tid, og med tre hull, hadde han også flere hull i psulespillet enn noen av de andre deltakerne. Dermed tapte han også denne øvelsen.

Brattbakk klarte øvelsen uten å få noen hull i sitt puslespill, men ble slått av Aleksander Hetland på tid.

Tapte nattesten

Med tre sisteplasser måtte Mini ut i nattesten. Der utfordret han tidligere proffsyklist Monica Valen, som allerede hadde vunnet to nattester i tidligere programmer.

I nattesten skulle deltakerne kaste ball til hverandre over en vegg. Om deltakeren som sto på den andre siden ikke klarte å ta imot ballen, fikk motstanderen ett poeng. Den som først fikk to poeng, vant.

Mini var sjanseløs i konkurransen, og ble dermed slått ut.