Dermed samles to av Norges aller mest populære band i året som gikk til dobbelkonsert.

Highasakite vant prisen som årets popgruppe – foran ikke mindre enn to nominerte Röyksopp-utgivelser. Men fredag 28. august er det Röyksopp som får siste ord og tone når de to bandene spiller dobbelkonsert på Sverresborg Arena.

Startet med «kjekkaskommentar»

Arrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts forteller at ideen ble sådd for en drøy måned siden.

– Jeg og Eirik Søreide, som booker for Highasakite, satt og snakket sammen før jul. Jeg kom med en kjekkaskommentar om at det hadde vært fint å se bandet på Sverresborg, men begge hadde et realistisk syn på at bandet ikke er på et nivå der de selger 10 000 billetter alene ennå.

Vi begynte derfor å tenke på hva som ville være den idelle artisten for dem å dele scene med, og Röyksopp var en av kandidatene vi tidlig kom opp med, forteller Vanebo.

De fant ut at Röyksopp skulle spille i Tromsø i august, dagen etter Highasakite. Etter en del fram og tilbake ble de enige med arrangøren i Tromsø om at begge band spiller i Trondheim fredag 28. august, mens begge gjør Tromsø dagen etter.

– Det blir dermed den eneste konserten for begge band i Trøndelag i 2015, og vi tror det blir fantastisk i de omgivelsene med to band som kler hverandre veldig godt, sier Vanebo.

Mot rekord for begge

Kristoffer Lo i Highasakite, som i disse dager turnerer i Australia, bekrefter at bandet gleder seg til å spille på Sverresborg.

– Vi er utrolig glade i Trondheim, og å få dele scene med Röyksopp på en sånn fantastisk scene blir veldig fint. Vi håper så mange som mulig tar turen, sier Lo.

Vanebo mener det er naturlig at Highasakite spiller først, mens Röyksopp avslutter kvelden.

– Röyksopp har en internasjonal posisjon de er alene om i Norge, og de kommer med ei stor, stor pakke.

Röyksopp har spilt for mange i Trondheim før, blant annet i Uka-teltet og på Pstereo, men potensielt 10 000 mennesker på Sverresborg vil være trondheimsrekord også for dem.

Ikke flere hull i kalenderen

Vanebo forteller at arrangørene var klar over at programmet til nå hadde et noe «voksent» preg, og er glade for at de nå kan vise større bredde med en konsert for et litt annet segment.

Tidenes første konsertsesong på Sverresborg Arena starter med Beach Boys 6. juni, før vi får Mark Knopfler 12. juni, Roxette 13. juni. Åge Aleksandersen og Sambandet spiller 15. august, mens Nightwish blir siste band ut for året, dagen etter Highasakite/Röyksopp-dobbelen.

– For nå blir det ikke flere konserter?

–Nå jobber vi først og fremst mot 2016. Får vi tilbud om noe stort må vi vurdere det der og da, men det skal kraftig kost til før vi rydder mer plass nå. Vi er en liten organisasjon, og har også en forpliktelse overfor andre arrangører. Det er rett og slett ikke flere hull i kalenderen for 2015, sier Vanebo, som likevel innrømmer at det blir mange flere konserter på Sverresborg enn de først så for seg i debutåret.

Konserten får, som alle andre på Sverresborg Arena til sommeren, et tak på 10 000 publikummere. Forsalget starter fredag.

Foto: OLE MARTIN WOLD