Publikum tas med gjennom flere epoker av de to svenske «Grabbarna» sine karrierer. Elias Langseth og Mathias Pettersen, i rollene som kameratene og kollegaene Benny og Björn, fungerer som en rød tråd gjennom denne musikalske forestillingen som byr på hele 22 numre.

I «Grabbar» er det naturlig nok musikken som står i sentrum. Elevene fremfører utdrag fra blant annet «Chess», «Duvemåla», «Mamma Mia» og «Mio min Mio». Det er den musikalske variasjonen som holder tempoet oppe i forestillingen. Med alt fra rock til viser og ballader blir det aldri ensformig, og både sangere og musikere viser stor bredde.

På enkelte nummer strippes det hele helt ned. Abbas «Dancing Queen» fremføres akustisk, uten annen form for akkompagnement enn rytmeegg og tamburin. Så enkelt, så annerledes enn orginalen, så flott. Også under fellesnummeret «End Game» legger alle instrumentene sine ned for å delta i koret, og det er tydelig at musikklinja har mange gode sangere. To av dem er Eira Klungerbo og Vegard Fladby som virkelig lokker frem gåsehuden under deres duett «You and I», akkompagnert av Andreas Pettersen på piano.

Å formidle selve historien om Benny og Björn på en engasjerende måte, er ingen enkel oppgave. Med en historie som ramme, kostymer og enkel koreografi er «Grabbar» mer enn en konsert og det kreves dermed mye av elevene. Den oppgaven tar musikkelevene i stor grad på strak arm. Likevel er «Grabbar» først og fremst en forestilling der de musikalske prestasjonene står i sentrum. Med forestillingen har Heimdal-elevene skapt en underholdende og musikalsk helaften.

Adresseavisen overvar dagforestillingen søndag 8. februar.