Den Trondheimsbaserte dj-en Matoma er for tiden på turné i USA, og har solgt ut alle konsertene han ha spilt så langt. Neste konsertsted er San Diego og Webster Hall, én av New Yorks største nattklubber. I begynnelsen av mars avslutter 23-åringen turneen sin i Los Angeles.

Manager til Matoma, Frode Alver Nilsen, sier den økende suksessen skyldes første låt Lagergren remixet: «Old Thing Back» av Notorious B. I. G og Ja Rule.

– Det har tatt helt av. Den har over syv millioner plays på soundcloud. Atlantic Records har signert med oss og fått rettighetene til å gi ut singelen verden over. Det er helt fantastisk, sier Nilsen.

Låten topper i skrivende stund Spotifys liste «Global Viral 50», en liste som viser de mest delte låtene på Spotify på verdensbasis.

Her i Norge er låten blitt strømmet 100 000 ganger på en uke.

Musikklinje til god hjelp

Lagergren, som opprinnelig kommer fra Flisa, har nettopp fullført en bachelor i musikkteknologi  ved NTNU. Rett før han var ferdig med på NTNU, begynte han å jobbe for å komme seg inn i bransjen. Nilsen mener det har vært bra for Lagergren å ha musikkutdanningen bak seg.

– Jeg kan ikke svare på hvor mye det har betydd for ham. Likevel tror jeg det har hjulpet ham å komme opp et nivå musikalsk sett, sier manager.

Da Lagergren fremdeles studerte hadde den første låten bare to tusen plays, og da han var ferdig på NTNU hadde låten over hundre tusen.

– Det har gått veldig fort, og det er ganske bra gjort å gå rett ut fra studiet og klare å leve av musikken, sier Nilsen.

Les også: Se hvem som spiller på Pstereo til sommeren

Remixer kjente artister

Lagergren har bakgrunn fra klassisk musikk, men lager nå housemusikk som fenger hele verden. Han har bare tre konserter igjen i USA, men skal tilbake allerede i mai for å turneere. Nilsen sier publikummet øker for hver gang Matoma er ute og reiser. I august spiller han her hjemme, som en del av Pstereofestivalen.

– Det er booket mange show i Europa og USA fremover nå, og scenene blir bedre og bedre for hver gang. Samtidig skal han være en del i Los Angeles for å jobbe. Vi har også inngått et samarbeid med Deckstar management, som blant annet har Blink 182 i rekkene sine, forteller Nilsen.

I fjor fikk Lagergren forespørsel fra Enrique Iglesias management om å remixe Enriques nyeste singel. Ifølge manageren står nå flere artister i kø.

– Han har fått henvendelser fra flere norske artister, men han skal også produsere og lage egne låter, sier han.

Matomas forrige turné, som var i Canada, er dokumentert i VGTV-serien «Bring On The Night», som følger norske elektronikaartister i utlandet. Seriens første episode sendes 5. mars.