Bakgrunn: Kristian Dahlberg Hauge, statssekretær (Frp) i Arbeids- og sosialdepartementet, har fredag kveld benket seg ned i godstolen for å se sesong 3 av «House of Cards». Han kommer til å levere en anmeldelse til adressa.no av hver av de første episodene han ser utover kvelden:

Allerede i første scene ved sin fars grav bekreftes det imidlertid at det er den samme kyniske Frank vi har blitt kjent med i de foregående sesongene, som nå har trådt inn i presidentstolen.

President Underwood sliter imidlertid med oppslutningen og har åpenbart gått på store politiske nederlag når vi trer inn midt i valgperioden. Spørsmålet på live TV om hvorvidt han vil klare å utrydde arbeidsledighet like bra som han har klart å utrydde egen popularitet, gir varsel om at et rått politisk spill med Underwoods nære omgivelser som brikker er nødvendig for å sikre gjenvalg.

Hans tidligere blindt lojale stabssjef, Doug Stamper, blir introdusert i sesongen kjempende mot egne utfordringer. Som den eneste med tilgang til Frank Underwoods skjelettskap, gjør dette at vi raskt stiller oss spørsmålet om hvorvidt lojaliteten til Frank kan settes på prøve.

Presidentfrue Claire Underwood har bestandig støttet sin mann i maktspillet mot toppen. Vi får imidlertid tidlig bekreftet at hun har større ambisjoner på egne vegne enn å være førstedame. Vi ser dermed klart et bilde hvor Franks behov for å bruke personer i sin nærmeste omgivelse i et rått og kynisk maktspill, fort kan komme i konflikt med deres egne, personlige kamper.

Første episode understreker hvorfor dette er den mest omtalte og ettertraktede serien akkurat nå. Sterk nerve og intens spenning gir ikke annet alternativ enn å kaste seg over resten av sesongen.