I andre episode kommer maktspillet raskt i gang. Vi ser en Frank Underwood som etter å ha vanæret sin fars grav, drept og manipulert sine nærmeste, tar til tårene og bryter sammen når egen makt står på spill. Men jakt på makt stikker dypere enn egne følelser og mistro.

Claire Underwood utfordres til bristepunktet når hun utfordres på Hvite Hus’ utenriks- og forsvarspolitikk i forsøket på å bli FN-ambassadør. Hun mister grepet på en stilling som krever «nøkternt diplomati», og må i offentligheten erkjenne et tapt slag som følge av egen mangel på selvkontroll.

Frank må jakte kampanjestab og sponsorer i jakten på å bli nominert til en ny presidentperiode, men møter veggen blant sine egne. Da kommer en erkjennelse av at for å lykkes, må man utfordre fysiske lover. Dette er åpenbart starten på et manipulerende maktspill med løgner og risikofylte hestehandler.

Når den radikale velferdsreformen AmWorks presenteres som Frank Underwoods bidrag til ærlighet og politiske resultater fremstilles som viktigere enn makt, kaster Underwood kortene med åpenbart lygekors.

I bakgrunnen lurer den skadeskutte eks-stabssjefen Doug Stamper som ennå venter på å tre inn i maktspillet.

- «House of Cards» er en serie med en ekstrem dramatikk i politiske kulisser som er uvanlig fengende, sier Kristian Dahlberg Hauge, statssekretær (Frp) i Arbeids- og sosialdepartementet.